Jakub Forgács Správy

Na známej bystrickej základke prebieha prácna obnova: FOTKY zo ZŠ Moskovská, čo hovoria za všetko

Hoci žiaci práve naplno prázdninujú, pri ich škole vládne čulí ruch. Výmena starých okien a dverí na ZŠ Moskovská je v plnom prúde. Pozrite, ako sa mení bystrická základka.

Ilustračný obrázok k článku Na známej bystrickej základke prebieha prácna obnova: FOTKY zo ZŠ Moskovská, čo hovoria za všetko
Zdroj: Dnes24.sk

Žiaci základných škôl na Bakossovej a Moskovskej ulici sa v novom školskom roku 2015/2016 posadia do vynovených budov. „V týchto dňoch je už rekonštrukcia časti ZŠ Moskovská v plnom prúde. Výmena starých okien i dverí, rovnako ako obnova zastaraného vykurovacieho systému by sa mala stihnúť do konca augusta 2015,“ informovala hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešová so slovami, že stavebné práce na ZŠ Jána Bakossa sa pravdepodobne predĺžia do septembra, no žiadnym spôsobom neznížia komfort a vyučovací proces školákov.

Výmena pôvodných, technicky a energeticky nevyhovujúcich okien nadväzuje na projekt rekonštrukcie základných škôl z roku 2014, v rámci ktorého samospráva v spolupráci so spoločnosťou Stefe Banská Bystrica realizovala stavebné úpravy v ZŠ Pieninská, Gaštanová, Golianova, Radvanská i Spojová. Podobné projekty by chcelo mesto realizovať aj v súvislosti s materskými školami.

„V súčasnosti pracujeme na štruktúre, z ktorej bude jasné, aké zdroje by sme chceli na rekonštrukciu a rozšírenie kapacít materských škôl použiť. Budeme sa snažiť získať najmä finančné prostriedky z európskych fondov,“ hovorí prednosta MsÚ Martin Adamec.

„Rekonštrukcia a vybudovanie novej triedy v materskej škole Družby, na ktorú získala samospráva dotáciu 44 000 eur z Ministerstva školstva, vedy a výskumu v prvom polroku 2015, sa pomaly začína realizovať. Mesto Banská Bystrica na základe verejného obstarávania vybralo projektanta, ktorý začne pracovať na projektovej dokumentácii,“ pokračovala Sekerešová. Ako dodala, v blízkej budúcnosti čaká obnova aj MŠ na Jilemníckeho ulici, ktorá bude spočívať vo výmene starých vonkajších dverí.

Foto: mesto Banská Bystrica

Výmena okien na ZŠ Moskovská v OBRAZOCH
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM