Jakub Forgács Hokej

Na zimáku vypuklo pravé hokejové derby: V zápase bystrických gymnázií padlo sedem gólov

Odvekí rivali opäť skrížili hokejky. V tradičnom derby na seba narazili študenti gymnázií Andreja Sládkoviča (GAS) a Jozefa Gregora Tajovského (GJGT). Na zimáku zavládla pravá hokejová atmosféra. Pozrite, ako to dopadlo!

Ilustračný obrázok k článku Na zimáku vypuklo pravé hokejové derby: V zápase bystrických gymnázií padlo sedem gólov
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Nielen štrajkom žili v posledných dňoch študenti banskobystrických gymnázií. Svoju pozornosť smerovali aj na tradičné hokejové zápolenie medzi známymi školami. Vo štvrtok o 17:30 si to na ľade banskobystrického zimného štadióna rozdali žiaci GASka a GJGT.

V neprospech Tajáku

Štatistiky z posledných rokov viac nahrávali výberu GAS, ktorý vyhral väčšinu vzájomných stretnutí. Zvíťazil aj v minuloročnom zápolení vysoko, 10:3. Gymnazistom z Tajáku sa naposledy podarilo zvíťaziť v roku 2012, kedy súpera porazili 6:4.

A ako dopadlo tohtoročné stretnutie? Do štatistík sa zapísal výsledok, ktorý sa gymnazistom z Tajáku asi veľmi páčiť nebude. Zápas dopadol 6:1 (0:0,3:0,3:1) v prospech GASka.

Nechýbala ani potýčka

„Atmosféra bola ako na pravom hokejovom derby. Stretnutie hodnotím pozitívne. Som spokojná, problémy neboli,“ uviedla pre Bystrica 24 jedna z organizátoriek, štvrtáčka z Bilingválnej sekcie Tajáku, Lenka Krížová.

Ako ďalej spomenula, na ľade, klasicky, prebehla aj menšia potýčka- „GASáci sa neudržali a zapálili aj svetlice, na ľad lietali kotúče papiera a podobne,“ povedala Krížová.

„Najlepším strelcom za GASko bol Filip Adamčík, za Taják jedíným strelcom Miro Drmaj,“ doplnil štvrták Matúš Ridzoň, organizátor z GASka. Ten zápas zhodnotil podobne, v pozitívnom duchu, až na niekoľko problémov, napríklad s technikou. „Myslím, že tento zápas a stretnutie sa vydarilo. Atmosféra na tribúnach bola výborná,“ dodal Ridzoň.

Čítajte tiež:

Učitelia, verejnosť aj študenti sa zišli v bystrickej Záhrade: Štrajkujúcich podporil aj hokejista Handzuš

Štrajk učiteľov v Bystrici: Na Bakossovej sa učí, čo ale na zdravotníckej či GASku?

Zloženie olympijského tímu na turnaj do Innsbrucku poteší aj Bystričanov: Kto z baranov figuruje v nominácii?

Gólová prestrelka pod Urpínom: Barani na domácom ľade nedali šancu kamzíkom

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM