Jana Lachkovičová Rôzne

Na zamyslenie!!!

článok

Na zamyslenie!!!

  • Sú veci, ktoré sú dané a my ľudia ich nezmeníme. Ako napríklad to, že nezmeníme otáčanie zemegule na opačnú stranu.
  • Sú veci, ktoré zmeniť môžeme. Ako napríklad to, že opravíme veci, ktoré nám prestali fungovať.
  • Sú však veci, ktoré zmeniť musíme!!! Ako napríklad, nefunkčný spoločenský systém!!!

    A je dokonca našou občianskou povinnosťou tak urobiť, minimálne sa o to pokúsiť.

Vesmír tu bol odjakživa. Je nekonečný a preto hádam ani nemá význam zamýšľať sa nad tým, kde začína a kde končí. Počas evolúcie prechádzal vesmír rozličnými zmenami a tak sa stalo, že počas miliónov rokov sa Zem vyformovala do podoby ako ju poznáme, odkedy je človek na Zemi. Planéta Zem má neuveriteľné bohatstvá, ako sú: prírodné zdroje, nerastné suroviny, fauna, flóra, rieky, moria, oceány a podobne. Nikto z nás, žiadny ľudský tvor sem tieto dary Zeme nepriniesol, vznikli samé. Žiadna ľudská technológia ale príroda zariadila, čo na Zemi bude. My sami sme prišli na tento svet bez ničoho, celkom nahí. Mali sme a máme právo na Zemi žiť.

Človek mohol dary Zeme nachádzať, objavovať, skúmať a užívať. Človek mal právo pri svojom vývoji súčasne nachádzať aj spôsoby, ako dary Zeme využije.

Mohol sa rozhodnúť dvomi spôsobmi:

  1. Všetko čo človek objaví, bude patriť všetkým bez rozdielu
  2. Všetko čo človek objaví, bude patriť jemu samému a ostatným prídelom

    Lenže človek je tvor nedokonalý a tak sa rozhodol pre druhú možnosť.

Pýtam sa,

AKÝM PRÁVOM si človek privlastnil niečo, čo mu vôbec nepatrí!!! Dary Zeme tu predsa boli od nepamäti. My ľudia, ak sa niektorým z nás tak dá vôbec povedať, sme tu, na planéte Zem iba NÁJOMNÍCI!!! Nikto z nás nemá právo z prírodného bohatstva profitovať a už vôbec nie si ho privlastňovať!!! Nikto z nás nemá právo devastovať planétu a čokoľvek, čo sa na tejto planéte nachádza. Nikto z nás nemá právo nikomu vládnuť, ovládať ho a vykorisťovať.

Máme právo nachádzať, objavovať, skúmať , ďalej spracovávať a používať, nie však iba vo svoj prospech ale v prospech všetkých. Máme právo zveľaďovať prostredie, v ktorom žijeme, pretože myslenie človeka, výskum a vývoj technológií je na vzostupe. My ľudia máme (aspoň sa to tak u niektorých javí) aj mozog alebo ak chcete, rozum a mali by sme ho vedieť aj používať. Mali by sme mať schopnosť rozoznať, kedy je naše zmýšľanie v súlade s prírodou a v záujme nás všetkých alebo kedy človek koná a využíva verejné zdroje iba vo svoj prospech, obchoduje s nimi a zneužíva prácu iného človeka na svoje seba obohatenie sa.

Zabúdame stále na fakt, že sme na planéte Zem na návšteve, že sme tu nájomníci!!!

Nikto z nás nemá právo si na planéte Zem čokoľvek privlastňovať a devastovať !!! Nikto z nás nevie robiť všetko. Pekár si nevie ušiť šaty a krajčír si nevie vyrobiť elektrinu. Každý od každého sme svojim spôsobom, priamo či nepriamo na sebe závislý. Potrebujeme jeden druhého, či sa nám to páči alebo nepáči , či si to uvedomujeme alebo či sa tejto pravde bránime. Každý jeden človek a všetko živé čo sa na Zemi nachádza, má právo na slobodu a má právo užívať všetky dary Zeme bez rozdielu. Nikto nemá právo nikoho obmedzovať, ponižovať, týrať, vykorisťovať a nikto nemá právo nad nikým vládnuť a uplatňovať si nad kýmkoľvek a čímkoľvek svoju moc, pretože mu ju nikto nedal !!! Tak ako sa svet vyvíjal, súčasne s ním sa vyvíjali aj ľudia a formovali sa ich charakterové vlastnosti. Pri ľudskom vývoji ľudia urobili veľmi veľa chýb, čo je pochopiteľné. Kto nerobí, nič nepokazí.

Človek je však tvor nedokonalý. Kto pracuje, môže a má právo robiť chyby.

Treba však rozlišovať, či človek robí chyby omylom alebo účelom:

  • chyby omylom sa prepáčiť dajú.
  • chyby účelom, ktorými človek spôsobuje škody sústavne a zámerne, tieto omyly sú NEOSPRAVEDLNI­TEĽNÉ!!

Všetko, čo sa na Zemi nachádza, teda prírodné zdroje, moria, oceány, fauna, flóra ako aj všetko to, čo človek vlastnými rukami vytvorí, postaví, vyrobí a zveľadí je bez akejkoľvek výnimky výlučne POZEMSKÝM VLASTNÍCTVOM.

Jedinou výnimkou je človek, ktorého nemožno vlastniť!!!

Väčšina z vecí, čo človek vymyslel či vytvoril sú úžasné. Omyl človeka bol v tom, keď si začal veci privlastňovať a profitovať z nich len pre seba. Človek zabudol, že zdroj, na ktorom zbohatol je prírodný. Nie každý z nás má vodcovské a organizačné schopnosti. Sú ľudia akční ale aj taký, ktorí nemajú schopnosť prejaviť sa. Na svete musí byť poriadok a systém, nie však uplatnený takým spôsobom, že sa budeme ponižovať, okrádať, vraždiť a jeden nad druhého povyšovať. Každý z nás sa niekde narodil a nech žijeme hocikde na svete, môžeme zem – pozemok, na ktorom stojí náš dom, chatrč či vila užívať, prečo by sme mali ale túto zem vlastniť?

Človek by si mal stále uvedomovať, že všetko, čo máme a čo užívame pochádza z prírodných zdrojov tak, ako vzduch, voda, slnko, že Zem tu bola dávno pred nami a my máme právo ju IBA užívať.

A práve tu vidím problém, prečo sú také priepastné ekonomické rozdiely medzi ľuďmi celého sveta.

Z uvedeného vyplýva, že už dávno v minulosti zlyhal ľudský faktor tak, ako zlyháva aj teraz. My ľudia sme nič, sme zanedbateľné stvorenia v porovnaní so zemskou a vesmírnou silou. Sopky premenia na prach všetko a všetkých, ktorí im stoja v ceste. Cunami nás môže kedykoľvek zatopiť, zemetrasenie zrúca naše obydlia, zahynieme v sutinách, zem sa otvorí a ocitneme sa v pekle, z ktorého niet návratu.

Čo sú proti takejto sile finančné skupiny a korporácie, ktoré sa tak radi nazývajú žralokmi? Čo je proti zemskej sile mafia, Európska únia a NATO? Sme nič, drobný pozemský tvor. Lenže EGO nepustí. Človek si stále dokazuje, čo všetko dokáže, kam až siaha jeho sila a moc, ktorú mu nikto nedal, iba ju zneužíva v neprospech slabších, čo je odporné.

VY, čo si myslíte aký ste mocní, pamätajte na silu Zeme, čo všetko dokáže. A keď raz budete na vašej super jachte, keď sa na vás bude valiť 60 metrová vlna a zmetie vás , alebo vás pohltí vodný vír, vedzte, že v ten moment, budete prosiť pána Boha aby vás zachránil a možno by ste dali celý svoj majetok za to, keby vám pomohol niekto z nás, jednoduchých ľudí, ktorých zneužívate a ich tvrdú prácu využívate iba vo svoj prospech. Vaše ego je veľmi veľké a POKORA veľmi malá. A práve naopak by to malo byť.

Na svete máme všetkého dosť, nepotrebujeme vyrábať zbytočnosti. Butiky sú plné šatstva, obuvi a ľuďom je zima a mrznú. Bytov je plno, sú prázdne a ľudia nemajú kde bývať. Farmy, fabriky sú zdevastované, zanikajú a ľudia nemajú prácu. Obchody sú plné potravín a ľudia zomierajú od hladu.

Chcem „Svet bez peňazí“ lebo viem, že ich nepotrebujeme. Peniaze obmedzujú človeka a kazia charakter. Človek je bytosť nedokonalá. Nie každý z nás má dokonalý charakter. Nie každý z nás je nepodplatiteľný. V minulosti ako aj v súčasnosti, sme svedkami toho, že práve ľudia bez čistého charakteru, bez schopnosti odolať pokušeniu peňazí a úplatkov, ktoré sa nazýva KORUPCIA vládnu vo svete.

Takýmto spôsobom spravovať krajiny a svet nie je správne. Vidíme to všetci, kam vedie chamtivosť po moci a peniazoch. Výsledkom sebeckosti, chamtivosti a nulového uvažovania sú aj nepokoje na Ukrajine, kde hrozí občianska vojna, ak nie 3. svetová, na čo radšej ani nepomyslím. A slovenská vláda sa pýši opatrením na príjem emigrantov, ktoré je hodné uvažovania mrazenej ryby.

VY mocní, čo máte v úmysle rapídne a cielene znížiť populáciu ľudstva vedzte, že je to len prejav vašej neschopnosti uvažovať inak, než mocensky, čo je dosť úbohé. Mýlite sa ak si myslíte, že na základe takých primitívnych rozhodnutí akými sú cielená likvidácia ľudstva a ničenie planéty z vás robí frajerov a silákov. Je to obyčajné sprosté vyvražďovanie. Efekt vášho uvažovania a konania je presne opačný. Iba slaboch a zbabelec sa povyšuje nad ostatných a neprimerane uplatňuje svoju moc.

VY mocní, čo vám nie je nič sväté, pripravujete ľudstvo o pôdu a kvalitné potraviny. Kto vám dal právo potraviny modifikovať? Mrzí vás, že máme ešte ako tak čo jesť? Hoci veľa potravín je už teraz nejedlých.

VY mocní stále zabúdate na to a možno vám to ešte nikto nepovedal, že na planéte Zem sme tu všetci IBA ako NÁJOMNÍCI. Nie sme tu VLASTNÍCI, hoci mnohí si privlastňujú automaticky.

VY mocní keď vyvraždíte národy, z jedlých potravín urobíte nejedlé a keď zničíte všetko, čo sa zničiť dá, VEDZTE, že príde deň, kedy sa začnete zabíjať sami medzi sebou. A bude to preto, lebo VY mocní nebudete mať NIKDY DOSŤ!!!

Preto už nemožno čakať, už sa nemôžeme iba prizerať. Je našou ľudskou povinnosťou zastaviť ZLO. Už nemôžeme viac dovoliť aby mozog obmedzený myslením iba na úrovni peňazí a moci ďalej ubližoval ľudstvu a ničil všetko čo mu príde pod ruku.

JE ČAS NA RADIKÁLNE ZMENY!!!

Prišla som s myšlienkou žiť bez peňazí a je len a len na nás, aby sme zachránili sami seba a všetko, čo sme zničili a zdevastovali, kým sa to ešte zachrániť dá.

Peniaze a majetky nie sú nič v porovnaní s ľudským životom, darmi prírody a silou vesmíru. Ľudský život je dar a zázrak sám tak, ako dary prírody. Nikto nemá právo na tieto dary siahať a ničiť ich. Vyššia moc a vesmír sú tie najvyššie veličiny, ktoré majú právo vydávať zákony a to zákony prírody a majú právo porušovanie týchto zákonov aj trestať. My ostatní sme tu nato, aby sme zákony prírody dodržiavali všetci bez rozdielu. A čo sa týka zákonov ľudských, tie majú byť postavené tak, aby nikoho nezvýhodňovali, teda pre všetkých rovnako.

A svet musia spravovať iba ľudia čestní a spravodliví.

Preto všetkých vyzývam aby ste sa zobudili, inak si sami sebe podpíšeme trest smrti vo forme prírodných katastrof a vedzte, že nikto tam z hora sa nás nebude pýtať, či s tým súhlasíme. Jednoducho sa stane nešťastie a nastane plač, krik a zúfalstvo.

Verím tomu, že sme ľudia, že nie sme monštrá v ľudskej koži.

Verím, že sa rozhodneme správne!

Jana Lachkovičová (autor článku)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM