Jakub Forgács Správy

Na vianočných trhoch sa môžeme tešiť na novinku: V meste bude Zvonička želaní!

Už čoskoro sa Banská Bystrica rozsvieti vianočnou výzdobou a v centre mesta bude rozvoniavať horúci punč. Tohtoročné vianočné trhy pod Urpínom však so sebou okrem remeselných stánkov a stánkov s občerstvením prinesú aj atraktívnu novinku.

Ilustračný obrázok k článku Na vianočných trhoch sa môžeme tešiť na novinku: V meste bude Zvonička želaní!
Zdroj: TASR

„Vianočné trhy v meste Banská Bystrica sa začínajú tento rok 2. decembra, a to stánky s občerstvením. 5. decembra potom pribudnú remeselné stánky a budú na námestí až do 21. decembra s tým, že niektoré stánky s občerstvením budú k dispozícii podľa záujmu až do 4. januára,“ informovala hovorkyňa primátora Martina Kanisová,

Tohtoročné trhy budú podľa jej slov prebiehať na Námestí SNP. „Aj vďaka štýlovým stánkom prinesú Banskobystričanom vianočnú atmosféru,“ podotkla hovorkyňa. Ako sme vás informovali iba nedávno, na námestí nebude chýbať ani výzdoba ako stromček, vianočná brána, svetelný anjel, či girlandy.

„Novinkou v Banskej Bystrici bude Zvonička želaní, do ktorej budú môcť všetci návštevníci trhov vojsť, vysloviť alebo pomyslieť si svoje želanie a zazvoniť zvonom. Kto bude mať záujem, môže svoje želanie napísať a vložiť do "zásuvky želaní“, ktorá bude súčasťou zvoničky," spomenula Kanisová.

Ako ďalej uviedla, zvonička bude vyrobená z dreva a situovaná bude tiež na Námestí SNP. „Inštalovaná bude už 5. decembra a svoje želanie do nej bude možné vysloviť až do 21. decembra,“ dodala.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM