Jakub Forgács Správy

Na UMB mieria akademici z niekoľkých krajín. Otvoria témy bezpečnosti aj extrémizmu

Bystrická univerzita zažije Bezpečnostné fórum už po desiatykrát. Na pretras sa dostanú témy, ktoré aktuálne rezonujú medzi ľuďmi.

Ilustračný obrázok k článku Na UMB mieria akademici z niekoľkých krajín. Otvoria témy bezpečnosti aj extrémizmu
3
Galéria
Zdroj: TASR

Fakulta politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici bude v stredu (8.2.) a vo štvrtok (9.2.) dejiskom 10. ročníka medzinárodnej vedeckej konferencie Bezpečnostné fórum 2017. Ide o jeden z najvýznamnejších projektov Katedry bezpečnostných štúdií tejto fakulty, ktorý poskytuje priestor pre akademickú i odbornú verejnosť na diskusiu o súčasnom bezpečnostnom prostredí v SR a vo svete.

Ako iinformovala Dana Straková, vedúca referátu marketingovej komunikácie UMB, účastníci sa budú zaoberať okrem teoretických aspektov výskumu bezpečnosti aj kybernetickou bezpečnosťou, ktorá je novodobou bezpečnostnou výzvou, extrémizmom a radikalizmom ako výzvou pre výchovu a vzdelávanie na Slovensku, témami bezpečnostnej politiky EÚ, národnej a regionálnej bezpečnosti.

Katedra bezpečnostných štúdií organizuje jubilejný ročník konferencie v spolupráci s dlhoročnými významnými partnermi zo Slovenska, Českej republiky, Srbska a Poľska.

Bezpečnostné fórum 2017 sa koná pod záštitou ministra obrany Petra Gajdoša a ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslava Lajčáka.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Na bystrickej UMB otvorili 25. akademický rok
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM