Jakub Forgács Rôzne

Na tvárach mali obavy aj očakávania: Noví prváci Tajáku a ich premiéra na gymnáziu v obrazoch!

Prázdninám už odzvonilo a študenti sa vracajú do svojich škôl. Sú medzi nimi aj stovky prvákov, ktorí svojich nových spolužiakov uvidia po prvýkrát. Zavítali sme medzi nich a to konkrétne na známe banskobystrické gymnázium.

Ilustračný obrázok k článku Na tvárach mali obavy aj očakávania: Noví prváci Tajáku a ich premiéra na gymnáziu v obrazoch!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Zatiaľ čo vyššie ročníky si v utorok ráno mohli pospať dlhšie, prváci z Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského v Banskej Bystrici sa pred školou zišli už o 8:00. Novým žiakom sa prihovorila riaditeľka školy Mária Sochorová, ktorá im popriala veľa úspechov v štúdiu na ich škole.

Po predstavení učiteľského zboru čerstvým prvákom prečítali zoznamy tried a žiaci sa pobrali do školy. V laviciach, ktoré im budú najbližšie štyri roky veľmi blízke, si od nových triednych učiteliek vypočuli pokyny. Na tvárach žiakov bolo badať obavy, aj očakávania z toho, čo ich na Tajáku čaká.

Prvákov sme sa tesne po príchode do tried opýtali na ich dojmy z novej školy. „Bojím sa hlavne toho, že si nesadneme so spolužiakmi,“ povedala nám Vanesa (15) z 1 .C, ktorá sa vraj na banskobystrické gymnázium vybrala najmä kvôli tomu, že škola má dobré hodnotenie.

Do 1. C triedy nastúpila aj Lucia (16). Prezradila nám, že jej pocity z prvého dňa v škole sú zatiaľ zmiešané, ale strach nemá. „Najviac sa teším na výlety. Na Tajáku som, pretože chcem ísť na zdravotnú vysokú školu a počula som, že ma na ňu dokáže dobre pripraviť,“ spomenula.

V našej foto a videogalérii si môžete pozrieť, ako vyzeral začiatok školského roka prvákov z banskobystrického gymnázia.

Prváci nastúpili na bystrické gymnázium so strachom aj očakávaniami
16
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Prváci nastúpili na bystrické gymnázium so strachom aj očakávaniami
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM