Michal Majer Futbal

Na ťažkom teréne jasné víťazstvo Dukly

V 10. kole Corgoň ligy sa futbalisti Banskej Bystrice predstavili na vlastnom trávniku v zápase proti tímu Prešova. Neustály celodenný dážď ovplyvnil aj návštevu na Štiavničkách a na tribúny tak zavítalo veľmi málo ľudí. Verným priaznivcom sa však Du

Dukla B. Bystrica – Tatran Prešov 3:0 (1:0)

Góly: 20. Hučko, 65. a 68. Vajda, rozhodca Pavlík, ŽK: Josl, 1620 divákov

Dukla B. Bystrica: Boroš – Pleva, Adámik, Vajda, Brašeň – Pečovský, Gajdoš (76. Pančík), Hlinka, Hučko (88. Rejdovian) – Pich, Seye (81. Hesek)

Tatran Prešov: Diviš – Papaj, Baran, Piter-Bučko, Josl – Cicman (84. Kuba), Katona (70. Jevlanov), Petráš, Leško (56. Kica) – Belejík, Meszároš

Dukla vyhrala predchádzajúce tri vzájomné zápasy aj aktuálne bola tabuľkovo vo výhode. Hráči túžili majiteľovi klubu Jánovi Kováčikovi podarovať tri body za víťazstvo a takýmto spôsobom si uctiť jeho zvolenie za prezidenta SFZ. Hralo sa na mimoriadne ťažkom teréne a za hustého dažďa. Na ihrisku stáli kaluže vody, šmýkalo sa a lopta robila pri odskokoch divy. Vymýšľať nejaké veľké kombinácie sa nemohlo, čo najskôr pochopil Hučko. V 20. min sa spoza šestnástky oprel do lopty a poslal ju presne k ľavej žrdi Divišovej bránky. Takúto situáciu Prešovčania nevykúzlili, utápali sa v prihrávkach, chýbalo im finálne zakončenie a aj keď im snahu nebolo možné uprieť, gól v podstate ani nemali z čoho streliť. Dukla sa v 32. min tešila druhýkrát, no predčasne, pretože Seye stál v ofsajde. Práve tento hráč však robil často na hrote vrásky brániacim sa hosťom. V 38. min mu po Gajdošovej akcii chýbali len milimetre, aby vsietil ďalší gól Dukly.

Po zmene strán Pich trafil z diaľky rovno do stredu bránky, potom hosťujúci Belej konečne poslal loptu medzi tri žrde. Prešovčania mali väčšiu chuť po útočení, zákonite sa však dostávali v obrane do problémov a tak prišli tresty. Ich autorom sa stal Vajda – najskôr v 65. min po rohovom kope mu hlavičkou poslal gólovú loptu Hučko a o tri minúty neskôr po trestnom kope Gajdoša vsunul ukážkovým spôsobom hlavu do dráhy letu lopty. V tej chvíli bolo jasné, že tri body zostanú na Štiavničkách. Prešovčania sa síce snažili skorigovať vysokú prehru, no bez žiadúceho efektu.

Zdroj: TASR

Na ťažkom teréne jasné víťazstvo Dukly
1
Galéria
bbpofutbal
15
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM