Monika Obrtalová Rôzne

Na Radnici sa hovorilo o nových projektoch

Podujatie pod názvom Realizácia stavebných projektov a infraštruktúry a možnosti financovania pre obce sa včera konalo v priestoroch historickej Radnice. Hlavným organizátorom stretnutia, na ktorom sa prezentovalo jedenásť rakúskych firiem a spoločno

Pozvaným hosťom, primátorom a starostom z banskobystrického regiónu sa prihovoril obchodný radca Rakúskeho veľvyslanectva Patrick Sagmeister. Primátor hostiteľského mesta Peter Gogola hovoril pred rakúskymi partnermi aj o možnostiach investovania v Banskej Bystrici. „Som rád, že najnovšie informácie z oblasti podpory, financovania a realizácie projektov boli za účasti predstaviteľov zahraničných podnikateľských subjektov prezentované práve u nás. Vítam iniciatívu rakúskych firiem z oblasti stavebníctva a infraštruktúry prezentovať ich aktivity. Som presvedčený, že podobné stretnutia pomôžu nadviazať a prehĺbiť naše obchodné vzťahy,“ konštatoval po stretnutí primátor.

Súčasťou včerajšieho podujatia boli firemné prezentácie rakúskych spoločností z oblasti stavebníctva, odpadového hospodárstva, ekológie, poradenstva, komunálnych služieb pre samosprávy a podobne. Program uzavreli prezentácie Banskobystrického samosprávneho kraja a mesta Banská Bystrica.

Zdroj a foto: Mesto Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM