Webnoviny - Iné športy

Na psích záprahoch malo Slovensko len jedného víťaza

V konkurencii 169 pretekárov zo 15 krajín, ktorí súťažili od piatka do nedele na 10. majstrovstvách sveta F. I. S. T. C. v šprinte psích záprahov čistokrvných plemien v horskom sedle Donovaly (okr. Banská Bystrica) sa z titulu majstra sveta tešila ib

Členka B-tímu Slovenska Brigita Albertová vyhrala kategóriu skjöring žien. Tridsaťšesťročná reprezentantka Slovenska, ktorá sa v minulosti venovala biatlonu, v priebehu troch dní dosiahla na členitých tratiach známeho lyžiarskeho strediska čas 1:10:42,7 h.

Ďalšie dve strieborné medaily do slovenskej zbierky pridali Ján Kerúľ v kategórii B2. Čerstvým vicemajstrom sveta v šprinte sa stal vďaka svojmu štvorzáprahu čistokrvných severských plemien. Druhú striebornú medailu pre Slovensko získal Roman Reistetter v skjöringu mužov na 11 km.

Tesne za medailovými pozíciami – na 4. priečke – zostali ďalší dvaja členovia rezervného tímu SR Ján Mlynár a Maroš Litvaj. Ján Mlynár s dvojicou sibírsky husky súťažil v skjöringu mužov K2 na 11 km a Maroš Litvaj v kategórii A1, v ktorom ťahalo sane s pretekárom na 13-kilometrovej trati osem až dvanásť psov plemena sibírsky husky. Všetky trate tohoročného svetového šampionátu museli organizátori MS pre teplé počasie operatívne skrátiť o jeden až štyri a pol kilometra.

Zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM