Jakub Forgács Samospráva

Na pretras v zastupku sa dostala zaujímavá cifra: Takúto odmenu odklepli poslanci hlavnému kontrolórovi

Vianočná odmena by iste potešila každého pracujúceho Bystričana. Výšku svojej mesačnej odmeny spoznal na rokovaní zastupiteľstva aj hlavný kontrolór. Pozrite, o koľko si prilepší.

Ilustračný obrázok k článku Na pretras v zastupku sa dostala zaujímavá cifra: Takúto odmenu odklepli poslanci hlavnému kontrolórovi
Zdroj: TASR

Súčasný plat hlavného kontrolóra, ktorý sa odvíja od aktuálnej priemernej mesačnej mzdy zamestnanca v národnom hospodárstve, je vo výške 2 120 eur. Poslanci na utorkovom zastupiteľstve rokovali o jeho mesačnej odmene.

Mestské zastupiteľstvo môže hlavnému kontrolórovi schváliť mesačnú odmenu až do výšky 30% z jeho mesačného platu. Uznesením z dňa 11. júna 2013 schválilo Ivanovi Petrovičovi, hlavnému kontrolórovi Mesta Banská Bystrica mesačnú odmenu vo výške 5 % z jeho mesačného platu s účinnosťou od 1. júla 2013.

Primátor mesta navrhol Mestskému zastupiteľstvu schváliť Ivanovi Petrovičovi, hlavnému kontrolórovi mesta, mesačnú odmenu z jeho mesačného platu vo výške 25 % (530 eur) s účinnosťou od 1. januára 2016.

„Chýba mi pri tomto návrhu zdôvodnenie, aký má byť cieľ tohto zvýšenia, aká je motivácia,“ povedal poslanec Matej Bučko (Banskobystrická alternatíva) so slovami, že má pocit, ako by si niektorí ľudia v sále nevuedomovali reálie Banskej Bystrice, v akých platoch tu žijú ľudia a koľko úsilia musia vynaložiť.

„Existujú kategórie povolaní, ktoré nie sú valorizované počas rokov a myslím, že toto je tiež jeden z takých prípadov,“ reagoval primátor Ján Nosko. V následnom hlasovaní poslanci schválili návrh na zvýšenie odmeny.

Čítajte tiež:

Nezvyčajná situácia počas zastupiteľstva: Bystrickí poslanci dostali takú návštevu, že hneď začali tlieskať!

Poslanci sa stotožnili s názorom Bystričanov: V mestských častiach majú nastať veľké zmeny

Bystrica už o pár dní otvorí novinku pre psíčkarov: Miesto, kde sa môžete s vašimi miláčikmi z celej chuti vyblázniť!

Rekonštrukcie, korčuliarska dráha, nové parkovisko… Pozrite si medzi prvými, s čím sa v Bystrici ráta v roku 2016

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM