Jakub Forgács Rôzne

Na prestížnom cestovateľskom blogu určili naj miesta v strednej Európe: Očarila ich aj dedina pri Bystrici!

Malebná obec pri Banskej Bystrici sa dočkala zaujímavej pozornosti. Na prestížnom cestovateľskom blogu ju vybrali za jedno z najkrajších miest v strednej Európe.

Ilustračný obrázok k článku Na prestížnom cestovateľskom blogu určili naj miesta v strednej Európe: Očarila ich aj dedina pri Bystrici!
Zdroj: Dnes24.sk

Na jednom z najznámejších cestovateľských blogov na svete s názvom Kami a zvyšok sveta uverejnili zoznam 29 najkrajších miest v strednej Európe. Medzi mestami ako rakúsky Kitzbühel či slovinské Jezersko sa objavili aj tri naše lokality. A to Banská Štiavnica, Bardejov, no našinca určite najviac poteší zmienka o neďalekej a naozaj úchvatnej Španej Doline.

Španiu Dolinu v blogu spomínajú ako kedysi prosperujúcu banskú komunitu, zaoberajúcu sa ťažkou medi a rúd. „Špania Dolina v súčasnosti stojí hlavne ako pamätník tejto produktívnej minulosti,“ uvádza sa v blogu s tým, že návštevníci, ktorí majú dostatok času, sa môžu vydať na výlet po sieti okolitých starých banských miest.

Ako sa v ňom ďalej uvádza, najvyšším miestom obce je kostol Premenenia Pána. „Hoci tu nie je ľahké hľadať duchovno, pretože k nemu vedie 160 schodov krytého schodiska, odmenou sú pokoj, krása a história, ktoré stoja za to,“ píše v blogu, v ktorom je vyzdvihnutá aj krása okolitej prírody.

Čítajte tiež:

Dedinka pri Bystrici sa pýši skutočnou pozoruhodnosťou: Unikát, ktorý ašpiruje na zápis do Guinnessovej kni­hy!

Keď sa merať cestu rozhodne oplatí: 5 dedín pri Bystrici, do ktorých by ste mali zavítať

Keď príroda prekvapuje: Prírodné zaujímavosti z obcí pri Bystrici, o ktorých vie málokto

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM