Monika Obrtalová Rôzne

Na Podpoľaní zatiaľ voľby bez problémov

Voľby v obciach na Podpoľaní sú zatiaľ bez problémov. Do okrskov chodili ľudia do 14.30 h voliť priebežne, zástupcovia komisií sa zhodujú, že účasť je približne rovnaká ako pred dvoma rokmi.

Deväťčlenná komisia, ktorá sedí v budove bývalej školy v detvianskej časti Kostolná, zaevidovala doteraz 90 z 384 zapísaných voličov. Keďže ide o menší okrsok a voliči chodia len sporadicky, členovia komisie si krátia čas pozeraním televízie, občasným prikladaním dreva do kameninového krbu alebo debatou na dvore školy. „Pravda, škola to bola len voľakedy,“ hovorí jeden z členov komisie Ladislav Rusnák. Už niekoľko rokov je objekt prenajatý súkromníkovi, ktorý tam prevádzkuje turistickú ubytovňu. V lete, keď sú výstupy na neďalekú Kalamárku, je vraj plná horolezcov a turistov. Slúži zároveň aj ako obchod a krčma.

Do volebného okrsku v časti Iviny, ktorá patrí pod obec Dúbravy v okrese Detva, prišlo zatiaľ 42 zo 106 voličov. Z toho štyria volili na voličské preukazy. TASR to povedala predsedníčka komisie Dana Babicová. Vo vysoko položenej obci na úpätí Poľany je ešte aj dnes asi 20 centimetrov snehu. Ľudí to ale neodrádza, komisia čaká, že popoludní príde ešte toľko voličov ako doteraz.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM