Jakub Forgács Hokej

Na piešťanskom ľade barani čelili havranom: Domácich obrali o všetky tri body

Po domácej výhre nad úradujúcim majstrom z Košíc cestovali banskobystrickí hokejisti do Piešťan. Hokejky tu skrížili s priebežne deviatym tímom tabuľky Tipsport ligy.

Ilustračný obrázok k článku Na piešťanskom ľade barani čelili havranom: Domácich obrali o všetky tri body
Zdroj: TASR

Piešťany potrebovali bodovať a tak sa hneď od úvodu pustili do Bystričanov, ale zopár závarov ich obrana s brankárom poriešila. Hostia sa dopredu príliš nehrnuli, a tak v nezáživnej prvej časti gól nepadol.

Nezáživný hokej pokračoval, no Bystričania začali viac hroziť. V 23. minúte sa aj tešili z gólu, ktorý však rozhodca pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku neuznal. Domáci nevyužili možnosť presilovky a hostia v 29. minúte predsa otvorili skóre. Lunter dostal puk do jazdy, nakorčuľoval až pred Rybára a nedal mu šancu – 0:1. Domácich gól ešte viac zrazil do kolien, čo pred koncom druhej časti využil Basta. Ten si výborne nakorčuľoval pred bránu, odkiaľ už iba dorazil Rybárom vyrazenú strelu – 0:2.

Domáci mali možnosť znížiť dvomi presilovkami, ale poriadne v nich ani Bacashihuu neohrozili, a tak prišiel definitívny koniec. Lunter si šikovne vymenil puk so Zigom a prvý menovaný dával na 0:3. V 58. minúte sa dočkali aj domáci, keď sa im vydarila podľa predstáv azda prvá akcia v stretnutí, Saliji nechal na modrej puk za sebou a Nechala znížil – 1:3. Posledné slovo však mali pri power play domácich Bystričania – Ďatelinka upravil na konečných 1:4.

Hlasy po zápase

Branislav Jánoš, asistent trénera Piešťan: „Bohužiaľ, trápime sa v útoku a v obrane nás súper potrestal za naše chyby. Bolo dobré, že sme v závere dali aspoň gól, aby na chalanov nepadla deka. Proti Bystrici sa nedá hrať otvorený hokej, vsadili sme na defenzívu a nebolo to z našej strany až také zlé. My však už potrebujeme zbierať každý jeden bod, pretože bojujeme o play off.“

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: „Prvá tretina nebola z našej strany príliš dobrá, chalani hrali príliš vlažne. V druhej časti sme boli aktívnejší, vytvorili sme si dvojgólový náskok a okrem toho nevyužili ďalšie šance. V záverečnej časti sme si chceli výsledok postrážiť, a odskočili sme na tri góly. Trošku sme si to síce skomplikovali, ale dotiahli sme zápas do víťazného konca.“

ŠHK 37 Piešťany – HC'05 iClinic Banská Bystrica 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

  • Góly: 58. Nechala (Saliji, Kolena) – 30. Lunter (Zigo), 39. Basta (Tománek, Majdán), 55. Lunter (Zigo), 60 Ďatelinka (Kytnár)
  • Rozhodovali D. Konc, Štefík – Kacej, Stanzel
  • Vylúčení 2:3
  • Presilovky: 0:0
  • Oslabenia: 0:0
  • 866 divákov

Pozrite si kompletnú tabuľku Tipsport Ligy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM