Jakub Forgács Samospráva

Na obnovu serpentín na Urpíne pôjdu desaťtisíce eur: Pozrite, kto z poslancov sa ponúkol, priložiť ruku k dielu

Pohľad na náučný chodník na Urpíne je v súčasnosti veľmi smutný. Popadané stromy, zničené zábradlia aj chodníky... Práve preto tento problém rezonoval aj na utorkovom mestskom zastupiteľstve, kde poslanci hľadali riešenia.

Ilustračný obrázok k článku Na obnovu serpentín na Urpíne pôjdu desaťtisíce eur: Pozrite, kto z poslancov sa ponúkol, priložiť ruku k dielu
Zdroj: Dnes24.sk

Dňa 27. mája 2015 silný vietor vyvrátil staré stromy a vážne poškodil chodníky a zábradlia. Škody, ktoré napáchal vietor, sa rozhodla riešiť aj samospráva a poslanci o obnove serpentín na Urpíne rokovali na piatom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Na ďalšiu opravu sa poslanci rozhodli použiť finančné prostriedky z rezervného fondu mesta. „Spolu sme vyčíslili predpokladaný náklad na obnovu na 39 996 eur,“ uviedol v úvode prerokovávaného bodu Maroš Hrádela, vedúci Odboru rozvojových služieb mesta. Ako poznamenal primátor Ján Nosko, suma potrebná na celkovú rekonštrukciu by bola rádovo vyššia.

Nezávislý poslanec Jozef Pikula poznamenal, že keď sa už bude náučný chodník obnovovať, malo by sa natrieť aj zábradlie. „Ak je problém, že to nemá kto natrieť, tak sa hlásim ja so svojimi dobrovoľníkmi. Dajte nám farbu a my to natrieme,“ dodal Pikula. Návrh na vyčlenenie financií z rezervného fondu nakoniec prešiel hlasovaním poslancov.

Foto: mesto Banská Bystrica

FOTO: Po silnom vetre zostali na Urpíne zničené chodníky aj zábradlia
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM