Jakub Forgács Správy

Na Námestí SNP zažijeme zaujímavý veľtrh: Vyrábať si budeme odznaky s vlastnými odtlačkami prstov

Banská Bystrice bude hostiť nevšedný veľtrh. Na Námestí SNP si počas neho môžete vytvoriť jedinečné odznaky, no to nie je všetko. Čo sa to chystá v centre mesta?

Ilustračný obrázok k článku Na Námestí SNP zažijeme zaujímavý veľtrh: Vyrábať si budeme odznaky s vlastnými odtlačkami prstov
Zdroj: TASR

Osloviť čo najviac existujúcich i potenciálnych dobrovoľníkov a zvýšiť informovanosť a zapojenie ľudí do takýchto aktivít je cieľom Týždňa dobrovoľníctva, ktorý sa v Banskobystrickom kraji začne v utorok. Občianske združenie Centrum dobrovoľníctva pripravilo počas siedmich dní rôzne aktivity pre dobrovoľníkov, pri ktorých spolupracuje s viac ako 60 organizáciami.

„Dobrovoľníkov čaká zveľaďovanie prostredia, práca s farbami či materiálom, aktivity s deťmi, hendikepovanými ľuďmi a dôchodcami, dni otvorených dverí a veľtrh mimovládnych organizácií, ktorý bude v utorok na Námestí SNP v Banskej Bystrici. Ten prinesie burzu nápadov, prezentácie aktivít dobrovoľných záchranárov, záujemcovia si môžu vyrobiť aj jedinečné odznaky s vlastnými odtlačkami prstov. Počas týždňa sa uskutočnia prednášky a diskusie na tému dobrovoľníctva. To všetko je priestor na to, aby si ľudia vyskúšali a dozvedeli sa mnoho nových vecí a okrem dobrého pocitu získali aj nové kontakty a zručnosti,“ povedala koordinátorka projektov Centra dobrovoľníctva v Banskej Bystrici Jana Matejzelová.

Tohtoročná kampaň Týždňa dobrovoľníctva sa nesie v znamení motta Zanechajte aj vy svoje odtlačky prstov na veciach, ktoré sú dôležité! „Odtlačok prsta v našej kampani nadobúda síce nehmatateľný rozmer, no vyjadruje jedinečnosť a potrebnosť každého z nás. Hoci nemáme všetci rovnaké možnosti pomáhať, podstatné je, že prispejeme spôsobom, akým vieme. Či už v rámci jedného z dní počas kampane, alebo pravidelne,“ doplnila prezidentka Centra dobrovoľníctva Alžbeta Brozmanová Gregorová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM