Ivana Kováčiková Rôzne

Na letné opekanie ako stvorené: Bystričania o svojich NAJ miestach

Opekačky s rodinou alebo partiou patria jednoducho k letu. Ktoré fleky si obľúbili Bystričania?

Ilustračný obrázok k článku Na letné opekanie ako stvorené: Bystričania o svojich NAJ miestach
Zdroj: TASR

V letných mesiacoch ľudia viac času trávia vonku. A čo si človek v tomto období vychutná viac, ako dobroty, vlastnoručne opečené na ohni? Aj Banská Bystrica ponúka viacero miest, kde môžete stráviť príjemné chvíle pri ohni, neďaleko od rušného mesta. Vybrali sme pre vás tri tipy, kam na opekačku pod Urpínom.

Nad Podhájom

Neďaleko Pršiankej Terasy, smerom nad Podháj, nájdete hneď niekoľko miest na letnú grilovačku. Obyvatelia Fončordy to majú len na skok. Strmší výstup určite zvládnu aj deti ak ich správne namotivujete opekanými dobrotami. Výborné miesto poskytuje aj nádherné výhľady do okolia. „Je tu krásne prostredie , kde sa aj deti vyšantia. My dospelí si oddýchneme pri pivečku a príjemnej atmosfére, kde človek zabudne na bežné starosti,“ prezradila Peťa (29), ktorá miesto často využíva.

Sásovská dolina

Jedným z najobľúbenejších miest nielen pre mladých Bystričanov je aj Sásovská dolina. Nedávno sa na tomto mieste vybúrili vandali, ktorí za sebou nechali po opekačke riadny neporiadok. Na facebookovej diskusnej skupine Moja Sásová na to upozornil obyvateľ danej lokality. Našťastie pracovníci Oddelenia odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev MsÚ miesto vyčistila a dali znovu do poriadku. Obyvatelia teda znovu môžu využívať krytý prístrešok aj posedenie pre desiatky ľudí. Aj tento prípad svedčí o tom, že miesta na opekačku je nutné udržiavať. Dovolili sme si uviesť aj vyjadrenie zástupcu primátora Turčana z facebookovej diskusie: „Ak niekto viete viac info, ale nechcete sa do toho motať ,dajte mi vedieť informácie o skupinke ľudí, ktorí to urobili a ja podám trestné oznámenie a vyriešime to,“ uviedol.

Laskomerská dolina

Na guláš do Laskomerskej doliny chodievali Bystričania už pred takmer 100 rokmi a opekačky k nej tiež nezameniteľne patria. Rodinná grilovačka alebo posedenie s priateľmi sú najlepšími spôsobmi ako stráviť leto. „Radi sem chodíme s priateľmi kvôli pohode. Však lepšie chutí na čerstvom vzduchu a partiou ľudí, s ktorými si máte čo povedať,“ povedala pre spravodajský portál Erika (25). Lakomer sa stáva rajom pre cyklistov, ktorí tu budujú už druhý horský trail určený pre širokú verejnosť. Laskomerská dolina, ktorá ponúka krásne prírodné scenérie a terény, vhodné pre turistiku a relax nielen pre cyklistov.

Čítajte tiež:

Bystrický biker v ROZHOVORE: Nič sa nevyrovná pocitu, jazdiť na vlastnoručne urobenom traili

Vlčie diery či Attonitas. 5 známych filmov, natáčaných v Bystrici a okolí

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM