Michal Majer Rôzne

Na Hrone otvorili vodácku sezónu

1. mája už po piatykrát otvorili v Lodenici na Mlynčoku pri Slovenskej Ľupči vodácku sezónu. Zdolaním krátkeho úseku z Brusna do Slovenskej Ľupče pokrstili domáci, ale aj návštevníci z blízkeho okolia symbolicky Hron a pripravili ho tak na ďalších mi

„Prvý máj už tradične otvárame sezónu, pretože je to ten najideálnejší deň. Je dostatočne teplo, voda je akurát a hoci ešte nie je leto, treba využiť pekné počasie tak dlho, ako sa len dá,“ hovorí o dôvode prečo otvárajú sezónu práve v tento deň Zuzana Šikulová, spoluorganizátorka podujatia.

Návštevníkov prilákala do lodenice okrem dobrého jedla či hudby aj možnosť opäť po roku pokoriť rieku Hron. Na úseku z Brusna do Slovenskej Ľupče si mohli skúsení vodáci, ale aj začiatočníci zmerať sily s touto miestami náročnou riekou. Niektorí splavovali Hron po prvýkrát, no nadšenie a radosť vôbec neskrývali. „Ja som doteraz zdolal len rieku Moravu a keďže som Bystričan chcel som si vyskúšať aj tú našu. Vôbec som neľutoval, bolo to perfektné,“ priznáva sa Michal, ktorého na splav zavolala priateľka. „Toto je moje druhé otvorenie sezóny a som nadmieru spokojná“, hovorí o svojich pocitoch tesne po splave Lucia, ktorú na akciu zlákalo aj pekné počasie.

Tento rok sa na otvorení sezóny zúčastnilo viac ako 150 záujemcov a ich počet sa z roka na rok stále zvyšuje. „Ľudia len uvítajú, keď môžu ísť po dlhých mesiacoch zimy konečne na vodu. S niektorými sa vidíme rok čo rok. Prichádzajú sem aj preto, lebo sa tu opäť stretnú so starými známymi. No stále platí, že ten, kto vyskúša splav po prvýkrát, príde aj nabudúce a stane sa to pre neho tradíciou,“ priznáva na záver pani Šikulová.

splav Hrona
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM