Správy

Na Horehroní sa citeľne ochladí, v utorok výdatne zaprší

V utorok celé Slovensko zasiahne trvalý a výdatný dážď. Avizuje to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej facebookovej stránke.

Ilustračný obrázok k článku Na Horehroní sa citeľne ochladí, v utorok výdatne zaprší
Zdroj: TASR

Takýto dážď sa podľa neho slovenskému územiu dlhšiu dobu vyhýbal, vyskytovali sa len prehánky a búrky. To na niektorých miestach spôsobilo zrážkový deficit.

„Očakávame úhrny zrážok väčšinou od päť do 20 milimetrov, ojedinele môže spadnúť až okolo 30 milimetrov,“ predpovedajú meteorológovia. Intenzívne má podľa nich pršať najmä v ranných a dopoludňajších hodinách. Poobede by sa mali vyskytovať len prehánky a búrky, a to najmä na východe Slovenska.

V utorok bude zamračené s dažďom. Popoludní od juhozápadu prechod k premenlivej, prevažne veľkej oblačnosti s prehánkami, ojedinele aj búrkami. Na hrebeňoch Tatier sneženie alebo dážď so snehom. Najvyššia denná teplota 16 až 21, v Žilinskom kraji a na Horehroní okolo 14 °C. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 7 °C. Severovýchodný až východný vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h), popoludní zoslabne. Pri búrkach vietor prechodne zosilnie.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM