Monika Obrtalová Rôzne

Na Fončorde nechcú vedľa panelákov rodinné domy

Takmer deväťsto ľudí sa podpísalo pod petíciu proti ďalšej výstavbe nad Tulskou ulicou a Moskovskou ulicou na banskobystrickom sídlisku Fončorda. Postaviť by tam mali rodinné domy. Podľa iniciátorov petície sa totiž na lokalitách nad spomínanými ulic

Tak je to podľa ich slov uvedené v dlhodobých koncepciách územného plánu mesta. Ľudia bývajúci na týchto uliciach v panelákoch chcú, aby sa tento priestor oficiálne zmenil na rekreačnú zónu, už teraz sa totiž využíva na tento účel. O tom, či sa na spomínanej lokalite bude stavať alebo nie, rozhodnú poslanci mestského zastupiteľstva. Tí už o tom mali rozhodovať na dvoch rokovaniach, avšak predkladateľ vždy tento bod z rokovania zastupiteľstva stiahol.

Petičný výbor má výhrady aj k prerokovaniu pripomienok, týkajúcich sa plánovanej výstavby. Tiež k spôsobu informovania o zmene územného plánu ľudí, ktorých sa to týka. Podľa riaditeľa Útvaru hlavného architekta mesta Banská Bystrica Ľubomíra Kelemena však koncept územného plánu bol prerokovaný štandardne, verejne a neboli k nemu vážnejšie pripomienky.

„Koncom minulého týždňa nám zástupcovia petičného výboru doručili hárky s podpismi i ich požiadavky. My sme im odovzdali písomné i mapové podklady k spomínanej plánovanej zástavbe. Pripomienky, ktoré sme dostali, prehodnotíme a najneskôr do konca mesiaca dostane od nás petičný výbor odpoveď. Následne by o tejto problematike mali rozhodnúť poslanci zastupiteľstva,“ uviedol vedúci odboru výstavby a životného prostredia banskobystrického Mestského úradu Pavol Vaník.

Zdroj: TASR Foto: picasaweb.com

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM