Michal Majer Rôzne

Na Donovaloch si musíte trochu počkať

Horský prechod Donovaly je posledné dni prejazdný s menším zdržaním. Spôsobujú to práce na oprave vozovky v časti Hanesy, ktoré spomaľujú dopravu a vytvárajú kolóny. Po zrekonštruovaní cesty bude prechod úsekom, ktorý patril medzi najpoškodenejšie, o

„Je to oprava, ktorú sme už dlhodobejšie plánovali. Minulý rok sme dali pripraviť diagnostiku. Predmetný úsek bol vo veľmi zlom stave. Čo sa týka cesty I/59, jednalo sa o jej najhorší úsek,“ vysvetľuje Vladimír Sobol zo Slovenskej správy ciest. Cesta je v súčasnosti sfrézovaná a stavebná spoločnosť začala s pokladaním nového asfaltového koberca. „Ide o obnovu krytu vozovky vo výmere 11 tisíc metrov štvorcových, čo predstavuje zhruba dĺžku 1100 metrov,“ hovorí stavbyvedúci kobercovej čaty Karol Harman.

Keďže sa práce realizujú za plnej premávky, vodiči sa nevyhnú zdržaniu pri regulovaní dopravy v jednom jazdnom pruhu. Malo by však ísť len o krátkodobú záležitosť. „Ak vydrží počasie, práce by mali trvať zhruba štyri dni,“ uvádza Harman. To znamená, že ak nenastanú žiadne komplikácie, cesta bude prejazdná bez obmedzení už v piatok popoludní, prípadne cez víkend.

gr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM