Monika Obrtalová Rôzne

Na Donovaloch dnes otvorili cykloarénu

Aj keď sú Donovaly známe najmä ako stredisko zimných športov, prevádzkovatelia lyžiarskych vlekov sa v poslednom čase snažia vytvoriť zaujímavý program aj na leto. Dôkazom toho je aj dnešné otvorenie cykloarény, ktorá má ponúknuť aktívny oddych pre v

Podľa marketingového manažéra PARKU SNOW Donovaly Miroslava Dobrotu už existujúce cyklotrasy v dĺžke asi 232 kilometrov spolu so svojimi partnermi pred sezónou nanovo vyznačili. Dokopy sa dá absolvovať 23 cyklotrás rôznej náročnosti. Trasy možno pospájať do rozličných okruhov, napríklad aj na celodenný výlet. „My sami sme navrhli šesť. Tieto okruhy sú aj súčasťou cyklomapy, ktorá je už k dispozícii,“ povedal Dobrota. Vytvorí sa tiež cyklistické prepojenie medzi Banskou Bystricou a Ružomberkom.

Koncom júna by mala byť otvorená aj zjazdová trať pre cyklistov, ktorá vedie od vrcholu Novej hole k dolnej stanici lanovky. Súčasťou dnešného celodenného programu na Donovaloch sú aj súťaže o najrýchlejšieho, najstaršieho a najmladšieho cyklistu a bežca a o najfarebnejší a najextravagantnejší cyklo – bežecký kostým. Popoludní bude na tamojšom pódiu viacero hudobných vystúpení. Vrcholom má byť letný sambadrom s brazílskymi tanečnicami a koncert Dary Rolins.

Zdroj: TASR Foto: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM