Tlačové správy

Na čo si dať pozor pri výbere dovolenky

Zájazd od cestovnej kancelárie je špecifický produkt, pri ktorého kúpe by ste mali byť oveľa obozretnejší, ako keď si kupujete topánky.

Ilustračný obrázok k článku Na čo si dať pozor pri výbere dovolenky
Zdroj: TASR

Nezáleží na tom, či si vyberáte lyžovačku v Alpách alebo last minute v Chorvátsku, vždy by ste mali si mali nájsť čas a urobiť niekoľko vecí. Aby ste boli spokojný, riaďte sa týmito radami.

Stavte na kvalitu a overené služby

Na trhu nájdete stovky cestovných kancelárií a väčšina z nich bude takých, o ktorých ste ešte poriadne nepočuli. Ako si vybrať tú, do ktorej rúk zveríte váš dovolenkový osud? Stavte na istotu, vyberte si cestovku, ktorá je na trhu už dlhé roky, má overené meno desiatkami tisíc spokojných klientov a vy zase máte istotu, že jej v blízkej dobe nehrozí vyhlásenie insolvencie.

Zohľadnite pomer cena/kvalita

Nenaháňajte sa za prehnane nízkymi cenami zájazdov na úkor kvality služieb. Pretože nízka cena sa niekde musí prejaviť – hotel je ďaleko od svahu či pláže, izby sú v katastrofálnom stave alebo narazíte na personál, ktorý si neváži hostí. Porozmýšľajte, či pre vás nie je lepší last minute zájazd, za ktorý si priplatíte, no dostanete špičkové služby, ako ten lacnejší.

Katalóg vám nemôže stačiť

Nemôžete sa uspokojiť iba s fotkami a informáciami, ktoré nájdete v katalógu cestovnej kancelárie. Keď niekto chce niečo predať, tak nejakou nešťastnou náhodou vždy zabudne spomenúť tie negatívne stránky. Úspešná zoznamka s vašou budúcou destináciou je až vtedy, keď si pozriete blogy ostatných cestovateľov, ktorí boli na tom mieste, kde sa chystáte aj vy. Blogy, fotky, videá, jednoducho čokoľvek autentické.

Zisťujte si dodatočné informácie

Je v katalógu uvedené, že na pláž či svah to je 5 minút? Zapnite Google maps a nájdite v nich svoj hotel. Nie je nič jednoduchšie, ako vďaka satelitným snímkam zistiť skutočnú vzdialenosť vášho ubytovania od centra zábavy. Buďte zdravo nedôverčivý, tých pár minút, ktoré strávite overovaním týchto informácií vám môže zachrániť dovolenku.

foto: ilustračná

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM