Monika Obrtalová Rôzne

Na ceste I/66 bolo spustené náhradné premostenie

Spoločnosť Granvia Construction dnes oficiálne spustila náhradné premostenie cez železnicu na ceste I/66 v Banskej Bystrici smerom na Brezno. Kvôli výstavbe nového mosta a cesty I/66 je cez premostenie presmerovaná doprava v smere z a do Brezna.

Skúšobnú prevádzku náhradného premostenia zrealizovala spoločnosť Granvia Construction už v piatok 21. mája, no oficiálne ho uviedla do prevádzky až dnes. Náhradné premostenie umožní odkloniť dopravu z pôvodnej komunikácie a začať výstavbu mosta, ktorým sa severný obchvat mesta pripojí na cestu I/66 za Banskou Bystricou v smere na Brezno.

Dočasná obchádzka cez náhradné premostenie vedie len pár metrov od pôvodnej komunikácie, čím dochádza len k minimálnemu predĺženiu cesty smerom na Brezno. Súčasne sa dnes o polnoci končí výluka na železničnej trati a spustí sa prevádzka na dvoch dočasných premosteniach. Trvanie dočasnej obchádzky je naplánované do konca roka 2010.

Dnes o polnoci začnú premávať vlaky po dvoch dočasných premosteniach na železničnej trati vedúcej z Banskej Bystrice smerom na Turčianske Teplice. Výluku na nej si takisto vyžiadali práce spojené so spomínaným budovaním severného cestného obchvatu mesta pod Urpínom.

Zdroj a foto: Granvia Construction

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM