Stanislav Černák Krimi

Na cestách sa pritvrdí: V celom kraji výrazne viac kontrol + policajti budú nekompromisní!

Informácie, ktoré by mali zaujímať každého motoristu. Policajti sa chystajú si ešte viac posvietiť na cesty v celom Banskobystrickom kraji. Očakávať treba výrazne viac špeciálnych kontrol a aj zvýšený počet hliadok na cestách.

Ilustračný obrázok k článku Na cestách sa pritvrdí: V celom kraji výrazne viac kontrol + policajti budú nekompromisní!
Zdroj: TASR

Bezpečná jazda má v prvom rade chrániť náš život a zdravie – to je práve to najdôležitejšie, čo chce mať každý z nás. Vodiči by nemali jazdiť bezpečne preto, aby nemuseli platiť pokutu, ale aby ochránili práve to najcennejšie.

„Banskobystrickí policajti preto prijali na základe podrobnej dopravno-bezpečnostnej analýzy opatrenia, ktorými chcú opäť zvýšiť bezpečnosť a zabraňovať tragédiám na cestách. Od začiatku tohto roku zahynulo na cestách Banskobystrického kraja už 7 ľudí. Pod každú jednu tragédiu sa podpísala neopatrnosť či nezodpovednosť jej účastníkov,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Ako nám ďalej prezradila krajská hovorkyňa, napriek tomu, že prijaté opatrenia prinášajú svoje výsledky, akýkoľvek počet úmrtí na našich cestách je pre policajné zložky neprijateľný a cieľom policajtov je tragédie čo najviac eliminovať.

Policajti sa preto rozhodli zakročiť a motoristi na cestách by mali byť odteraz ešte viac v strehu. Chystajú sa totiž špeciálne cestné kontroly vo zvýšenom počte! „Vzhľadom na nepriaznivý vývoj dopravno-bezpečnostnej situácie, bude polícia v Banskobystrickom kraji vykonávať vo výrazne zvýšenej miere špeciálne cestné kontroly so zvýšeným počtom hliadok, pri ktorých bude voči nedisciplinovanosti na cestách nekompromisná,“ povedala Vašková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM