Jakub Forgács Rôzne

Na bystrickom námestí zaujme unikátny betlehem: Tešte sa na živé ovečky v centre mesta

Najkrajšie sviatky v roku už pomaly klopú na dvere a obyvateľom nášho mesta ich ešte viac priblíži betlehem so živými ľuďmi a zvieratkami. Pozrieť si ho budete môcť priamo na Námestí SNP v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Na bystrickom námestí zaujme unikátny betlehem: Tešte sa na živé ovečky v centre mesta
Zdroj: TASR

Unikátne predstavenia Živý betlehem si Banskobystričania a aj návštevníci nášho mesta užijú v sobotu 20. decembra a v nedeľu 21. decembra na Námestí SNP o 16:00, 17:00, 18:00 a 19:00.„Pôjde opäť o živý biblický výjav o narodení Ježiša Krista v Betleheme, ako ho všetci poznáme, s anjelom, živými zvieratkami a padajúcou hviezdou,“ uvádza Informačné centrum Banská Bystrica.

Živý Betlehem bude v podaní Spoločnosti veselých šermiarov Cassanova z Banskej Bystrice, ktorá zastrešuje rôzne aktivity od samotných jednotlivých vystúpení – dobových scénok, historických sprievodov a výjavov, až po organizáciu veľkých podujatí v historickom štýle. „Scénka bude pripravená podľa historických udalostí, trošku preonačených na náš spôsob,“ prezradil Martin Kollár zo spoločnosti veselých šermiarov Cassanova. „V našom betleheme budú, tak ako pred vyše 2 000 rokmi, aj živé ovečky,“ spomenul Kollár, podľa ktorého si v príbehu zahrá dokopy desať ľudí.

Hlavným predmetom činnosti Spoločnosti veselých šermiarov Cassanova je poučenie a obveseľovanie spoločnosti netradičným spôsobom, oživovanie kultúrnych a historických tradícii divadelnou a scénickou formou. Spoločnosť sa zaoberá historickým šermom z všetkých časových období, taktiež jazdectvom a výrobou rôznych predmetov historického druhu.

Foto: ilustračné

Vianočná atmosféra na námestí: Malých i veľkých Bystričanov poteší unikátny živý
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM