Jakub Forgács Správy

Na Banskú Bystricu udrel silný vietor: Na bytovke sa zrútil vysielač!

Vyvádzanie veterného počasia narobilo v okrese poriadnu šarapatu. Banskobystrickí hasiči sa museli popasovať s výčinmi vetra, ktorý pozhadzoval stromy, ale aj vysielač na bytovke.

Ilustračný obrázok k článku Na Banskú Bystricu udrel silný vietor: Na bytovke sa zrútil vysielač!
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

„Príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici zasahovali v súvislosti s nepriaznivými poveternostnými podmienkami v našom okrese od stredy 6:00 do dnešného rána dokopy štyrikrát,“ informoval Erik Piater, hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici.

Podľa jeho slov sa išlo najmä o pílenie popadaných stromov cez vozovku, ale tiež spadnutý vysielač na bytovke v Banskej Bystrici. „Jednalo sa o vysielač na Bernolákovej ulici, ktorý patrí spoločnosti Telekom. Hasiči ho zaistili proti ďalšiemu pádu a zvyšok je už na majiteľovi,“ povedal hovorca.

„Celkovo v kraji v spomínanom čase zasahovalo 61 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a bolo nasadených 19 kusov hasičskej techniky,“ dodal Piater, podľa ktorého hasiči v Banskobystrickom kraji v súvislosti s nepriaznivými poveternostnými podmienkami absolvovali spolu 19 výjazdov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM