Jakub Forgács Krimi

Na banskobystrickú čerpačku museli zavolať policajtov a aj colníkov: Kuriózny nález v priestoroch benzínky!

To sa len tak na benzínke naozaj nevidí! Nález, aký sa objavil na čerpacej stanici v Banskej Bystrici by nikto nečakal. Do akcie boli povolaní muži zákona a aj colníci.

Ilustračný obrázok k článku Na banskobystrickú čerpačku museli zavolať policajtov a aj colníkov: Kuriózny nález v priestoroch benzínky!
Zdroj: TASR

V utorok tento týždeň zavolali policajtov a colníkov stanice Colného úradu Banská Bystrica na čerpaciu stanicu v Banskej Bystrici. „Dôvodom boli „zabudnuté“ škatuľky cigariet značky Marlboro Gold. 206 krabičiek malo kontrolnú známkou Ukrajiny a našiel ich náhodný okoloidúci Žilinčan,“ uviedla Katarína Podhorová, vedúca oddelenia organizačného, hovorkyňa Colného úradu Banská Bystrica.

„„Zabudnuté“ škatuľky boli v igelitke a v čiernom nepriehľadnom igelitovom vreci na čerpacej stanici v priestore zariadenia na odsávanie nečistôt. Po oznámení kuriózneho nálezu na linku č. 158 prišli na benzínku miestni policajti, ktorí po svojom príchode vykonali kontrolu obsahu tašky a igelitového vreca z dôvodu nutnosti vyhodnotenia bezpečnostného rizika,“ pokračovala hovorkyňa.

Ako ďalej pokračovala Podhorová, po zistení, že ide o nelegálne cigarety, hliadka kontaktovala colníkov z Colného úradu Banská Bystrica. Následne vec odstúpili Kriminálnemu úradu Finančnej správy.

Hodnotu cigariet podľa jej slov colníci vyčíslili na sumu 758,90 eur. „Aj takýmto jednoduchým oznámením nálezu „zabudnutých“ cigariet zodpovedný vodič zo Žiliny zabránil prípadnému úniku na spotrebnej dani vo výške 410,97 eur,“ dodala hovorkyňa.

Hl. foto: ilustračné

Prekvapivý nález na bystrickej čerpačke
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM