Jakub Forgács Krimi

Muž padal z ľadopádu asi 20 metrov. Bystrickí leteckí záchranári narazili na problém

Hrozivý pád spôsobil Slovákovi mnohopočetné poranenia. Na pomoc mu vyrazili bystrickí leteckí záchranári. Čítajte podrobnosti!

Ilustračný obrázok k článku Muž padal z ľadopádu asi 20 metrov. Bystrickí leteckí záchranári narazili na problém
6
Galéria
Zdroj: TASR

Záchranárov z Oblastného strediska Horskej záchrannej služby (HZS) Malá Fatra v nedeľu požiadali o pomoc pre Slováka (32), ktorý spadol pri zlaňovaní ľadopádu z výšky približne 20 metrov a spôsobil si mnohopočetné vážne poranenia.

Na miesto nehody okamžite pozemne vyslali záchranárov HZS a zároveň o súčinnosť požiadali posádku leteckých záchranárov z Banskej Bystrice.

„Leteckí záchranári vzali na palubu horského záchranára, avšak zásah pomocou leteckej techniky pre exponovanosť terénu nebolo možné vykonať a posádka sa vrátila na heliport do Štefanovej. Po príchode na miesto nehody poskytli záchranári HZS pacientovi neodkladné zdravotné ošetrenie, prvú pomoc a pomocou saní akija a lanovej techniky ho transportovali k heliportu. Muža následne naložili na palubu vrtuľníka a letecky transportovali do nemocnice v Žiline,“ informovali horskí záchranári na svojej internetovej stránke.

Foto: ilustračné

Záchranári
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM