Katarína Oravská Krimi

Mrazivé momenty na stanici: Mladá Bystričanka (30) chcela skočiť pod prichádzajúci vlak

Policajti obdržali hrozivý telefonát! Matka mladej Bankobystričanky (30) v ňom mužom zákona oznámila, že jej dcéra chce ukončiť svoj život strašným spôsobom a to skokom pod vlak. Policajti okamžite vyrazili dievčinu hľadať.

Ilustračný obrázok k článku Mrazivé momenty na stanici: Mladá Bystričanka (30) chcela skočiť pod prichádzajúci vlak
Zdroj: Webnoviny.sk

Vo štvrtok okolo pol desiatej večer polícia prijala telefonický oznam od ženy z Banskej Bystrice, že jej dcéra chce ukončiť život skokom pod vlak. „Operačný dôstojník uviedol policajnej hliadke popis jej oblečenia a hliadka okamžite na železničnej stanici v Banskej Bystrici začala hľadať podľa popisu mladú ženu. Skontrolovali vestibul a nástupištia a o danej situácií upovedomili výpravcu, ktorý zabezpečil zvýšenú ostražitosť rušňovodičov vlakov prichádzajúcich do stanice Banská Bystrica,“ opísala dramatickú situáciu banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Po vykonaných opatreniach sa hliadka presunula k služobnému autu, ktoré bolo odstavené pred staničnou budovou. „Pri nastupovaní do auta policajti videli vystupovať z taxíku neznámu osobu ženského pohlavia, ktorá zodpovedala popisu. Táto po vystúpení z taxíka rýchlou chôdzou prešla cez vestibul a smerovala na nástupište č.1,“ povedala Faltániová. Hliadka išla ihneď za podozrivou a mladú ženu zastavila na hrane nástupišťa.

„Podozrivá mala v úmysle pokračovať ďalej smerom k nástupišťu č. 2, kde v tom čase prichádzal do stanice zmeškaný vlak. Nakoľko hliadka mala podozrenie, že sa jedná o osobu, ktorá chce spáchať samovraždu, vyzvala ju, aby predložila doklad totožnosti. Mladá žena sa začala brániť, že nič neurobila a na výzvu nereagovala. Z toho dôvodu bola predvedená na oddelenie železničnej polície, kde predložila doklad totožnosti,“ priblížila banskobystrická policajná hovorkyňa.

Policajti následne zistili, že ide o Banskobystri­čanku, ktorej matka volala na políciu. „Mladá žena priznala, že chcela skočiť pod prichádzajúci vlak, nakoľko má psychické problémy a nevie ich ďalej riešiť a povedala aj to, že policajti ju zastavili v poslednej chvíli,“ dodala Faltániová. Po zistených skutočnostiach bola žena následne prevezená na psychiatrické oddelenie, kde bola hospitalizovaná.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM