Jaroslav Dodok Rôzne

Mrazená pochúťka už láka aj Bystričanov. Zmrzlinári prezradili prekvapenia roka aj obľúbené príchute!

Osviežujúcu pochúťku si vďaka hrejivému počasiu môžu Bystričania vychutnať už v týchto dňoch. Navštívili sme preto zmrzlinárov pod Urpínom, ktorí nám prezradili niekoľko prekvapení tohtoročnej sezóny. Okrem vanilkovej klasiky je v ponuke príchutí aj úplná novinka!

Ilustračný obrázok k článku Mrazená pochúťka už láka aj Bystričanov. Zmrzlinári prezradili prekvapenia roka aj obľúbené príchute!
Zdroj: Dnes24.sk

Bystrickí zmrzlinári i napriek jemným vánkom vetra neodolali a začali s predajom sladkej pochúťky. Prví z nich majú svoje prevádzky už otvorené. Spoza pultu s rôznorodými príchuťami sa nám v Sásovej veselo prihovorila mladá brigádnička Nikola. Hneď na úvod nám prezradila, že prevádzku otvorili teraz v apríli, podobne ako minulý rok.

Deti vyberajú očami

Veľkej obľube sa tešia ovocné príchute ako jablko, grep či citrón. "Najviac sa však predáva klasika – teda čokoláda alebo vanilka. Tínedžeri ale siahajú aj po príchuti Red Bull a, pravdaže, v ponuke nechýba ani šmolková zmrzlina, z ktorej sa radujú najmä deti,“ prezradila nám Nikola.

Deti sa okrem iného rozhodujú pre zmrzlinu aj podľa farby. Podobne, ako aj trojročné dievčatko pred nami, ktoré bez ohľadu na chuť, trvalo na zelenej.

Hoci Nikola za zmrzlinárskym pultom pracuje len krátko, priznáva, že ide o prácu celkom bohatú na úsmevné situácie. "Dnes ráno sa tu premával jeden malý chlapček na svojej motorčičke,“ hovorí nám o svojom zážitku. "S maminou tu stáli už pred otváračkou a trpezlivo vyčkávali, kým dokončíme posledné prípravy a otvoríme. Bol naozaj podarený,“ pokračovala. Keď chlapec zbadal zmrzlinárku Nikolu, skríkol: "Mami, teta už otvorila!“

Tohtoročný hit

Na terase pod Pamätníkom SNP sme prichytili majiteľov prevádzky, ktorá sa na otvorenie ešte len pripravuje. Ako nám povedali, dolaďujú posledné maličkosti, aby mohli otvoriť už budúci víkend. Každý rok otvárajú približne v rovnakom termíne, tak aby to stihli ešte pred 1. májom. Pre Bystričanov si na tohtoročnú sezónu pripravili niekoľko poriadnych prekvapení.

"Tešiť sa môžete na špeciálne príchute. Tohtoročným hitom bude zázvorová zmrzlina, cheesecake a kinder bueno. Na svoje si prídu všetci, aj preto, že v našej ponuke nájdu vegánske zmrzky,“ pochválil sa majiteľ prevádzky.

Priamo do kávy

Reklamné „áčko“ nás vtiahlo aj do cukrárne pod vežou, kde zmrzlinu ponúkajú tiež. Väčšinou si ju návštevníci dávajú k zákusku. Zaujímavou kombináciu je kopček zmrzliny pridaný priamo do kávy. Predavačka sa teší, že sme ju prišli navštíviť, informuje nás, že zmrzlinu u nej kúpime už od 0,40 eur.

Najväčšie zástupy ľudí sa však popoludní tvoria priamo pred zmrzlinárňou pod Hodinovou vežou. V rade na osviežujúcu pochúťku čakala aj skupinka dôchodcov. Tí nám prezradili, že bystrickú zmrzlinu prišli ochutnať až z Levíc. "Je úžasná! Príjemne ma prekvapila, rovnako ako aj vaše námestie a atmosféra v meste,“ zhodli sa. Pozitívnou správou je, že cena sa v zmrzlinárstve Pod vežou od minulého roku nemenila.

Aby nespadla

Nuž, zmrzlina padá väčšinou práve malým drobcom. Tým radíme, aby zmrzlinu zlízali najskôr po obvode. Predídu tak nešťastným situáciám a hrôzostrašným scenárom, v ktorých sa kopček lahodnej zmrzliny bez ľútosti ocitá na zemi.

A čo vy? Už ste tento rok ochutnali zmrzlinu? Napíšte nám do komentárov, ktorá príchuť je vaša obľúbená…

Prečítajte si aj:

Čo prinesie jarný víkend v Bystrici? Pestrý výber tipov na voľné dni na jedinom mieste

Akcia, ktorá sa v Bystrici teší veľkej obľube. Deň rodiny je späť, prinášame program!

FOTO: Zmrzlinová sezóna v Bystrici už začala
19
Galéria
Foto: Veronika Speváková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM