Monika Obrtalová Rôzne

Môžete sa vyjadriť ku generelu nemotorovej dopravy

Banskobystričania sa v týchto dňoch majú možnosť vyjadriť k návrhu územného generelu nemotorovej dopravy, ktorý má ich mestu slúžiť ako podklad pre budovanie siete cyklotrás. Generel je od utorka zverejnený na internetovej stránke mesta - elektronick

Ako sa konštatuje v predloženom materiáli, v Banskej Bystrici nie je dosiaľ ani jedna mestská cyklistická trasa a rekreačné cyklistické trasy vyznačené v jeho nezastavanej časti nie sú udržiavané. Podmienky pre pohyb cyklistov sú viac ako nepriaznivé. Podľa návrhu generelu by sa mal postupne vybudovať systém vzájomne prepojených mestských a rekreačných cyklotrás.

Základnú kostru mestských cyklotrás má tvoriť desať hlavných trás – cyklistických radiál, ktorými sa prepoja všetky mestské časti s centrom mesta. Viesť majú po menej zaťažených obslužných komunikáciách a po spoločných komunikáciách pre pešiu dopravu, prevažne údoliami vodných tokov, ich celková dĺžka má byť vyše 46,2 kilometra. Na radiály majú nadväzovať doplnkové mestské cyklotrasy a na systém mestských trás má bezprostredne nadväzovať systém rekreačných cyklotrás miestneho aj regionálneho významu v okolí mesta.

Zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM