Jakub Forgács Samospráva

Most v tom má jasno: Podporí Maňku, nechce dať šancu Kotlebovi!

Na strane Vladimíra Maňku pribudol ďalší opozičný spojenec. Krajské predsedníctvo strany Most-Híd v Banskej Bystrici rozhodlo, že ho tiež podporí v druhom kole volieb predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK).

Ilustračný obrázok k článku Most v tom má jasno: Podporí Maňku, nechce dať šancu Kotlebovi!
Zdroj: TASR

„Považujeme za nesprávne dať šancu človeku, kandidátovi krajnej pravice, ktorý v minulosti prejavoval extrémistické názory, aby sa stal predsedom vyššieho územného celku,“ informoval krajský predseda strany Zsolt Simon na adresu Mariána Kotlebu.

Za Maňku sa postavili pred druhým kolom nielen jeho podporovatelia z prvého kola, ale okrem Mosta-Híd aj NOVA Daniela Lipšica. Za Maňku sa postavili aj banskobystrickí mestskí poslanci. Sú presvedčení, že extrémizmus a neznášanlivosť nepomáhajú riešiť ťažké spoločenské a hospodárske problémy v meste a kraji. Strana SDKÚ-DS nepodporí v druhom kole volieb predsedu BBSK ani jedného z kandidátov.

Druhé kolo volieb sa uskutoční v sobotu 23. novembra. Voliči hlasujú tak, že krúžkujú svojho favorita. Ak chce volič odovzdať hlas svojmu favoritovi, musí byť v čase volieb v mieste trvalého bydliska, tiež by si doma nemal zabudnúť občiansky preukaz. Tým sa totiž musí preukázať volebnej komisii.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM