Michal Majer Rôzne

Most pri SAD-ke otvoria až o týždeň

Hoci nový železobetónový most na Partizánskej ceste pri areáli SAD je už na pohľad dokončený, jeho otvorenia sa vodiči najbližší týždeň nedočkajú. V pondelok 8. novembra vo večerných hodinách však bude oficiálne odovzdaný do užívania a aspoň čiastočn

Nový most je dôležitou súčasťou rýchlostnej cesty R1, ktorá bude viesť práve popod spomínaný most v smere od Bánoša a areálu SAD a vyústi v katastrálnom území mestskej časti Senica. „Čakáme ešte na súhlas Špeciálneho stavebného úradu Ministerstva dopravy Slovenskej republiky, aby sme mohli most oficiálne otvoriť,“ vysvetľuje dôvod, prečo nemôže byť most otvorený skôr, Marian Kmeť zo spoločnosti Granvia Cosntruction. „Most bude odovzdaný do užívania aj tak predčasne, pretože od 15. novembra začína platiť na cestných komunikáciách zimný režim. Ten predpokladá údržbu komunikácie spojenú s prichádzajúcim chladným počasím. Pokiaľ by sme most neotvorili, pluh by sa v prípade hustého sneženia na tom provizórnom neotočil a mohlo by dôjsť k dopravnému kolapsu,“ vysvetľuje Kmeť.

Nový most však podľa slov manažéra z Granvie Construction neuľahčí dopravnú situáciu na danej komunikácii až tak, ako mnohí dúfajú. „Nebude to oveľa lepšie, ako to bolo doteraz. Keď totiž otvoríme nový most, zatvárame ten provizórny a doprava bude opäť fungovať tak, ako fungovala predtým,“ hovorí Kmeť.

V súčasnosti je okrem tohto železobetónového mosta dokončených viacero stavieb. „Hotová je celá komunikácia vedúca do objektu SAD, časť komunikácie I/66 a takisto aj kanalizácia. Budeme pokračovať aj v rekonštrukcii celej dĺžky Partizánskej cesty až po tabuľu označujúcu koniec Banskej Bystrice. Zemné práce v celom tomto úseku chceme mať hotové do konca tohto roka,“ vidí plán výstavby na nasledujúce dva mesiace Kmeť.

moo

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM