Marcel Mojžiš Samospráva

More v Banskej Bystrici. Radnica sa chystá urobiť ďalší krok

Banskú Bystricu by mal v budúcnosti zatraktívniť projekt mora pod strechou. Mesto sa v tomto smere už v utorok chystá urobiť ďalší krok. Návrh na schválenie finančnej podpory pre štúdiu uskutočniteľnosti vo výške 30 000 eur, predloží vedenie radnice mestským poslancom.

Podľa primátora Petra Gogolu oblasť cestovného ruchu je práve tou, ktorá môže mesto v najbližších rokoch potiahnuť a povzniesť. „Cestovný ruch ako jedno z mála odvetví rástol aj v období krízy,“ povedal. „Slovensko má v tejto oblasti stále najväčšie rezervy, ale aj najväčší potenciál,“ dodal. Potenciál rozvoja cestovného ruchu vidí jednoznačne ako najperspektívnejší aj v meste pod Urpínom.

Dobré podmienky, viditeľnosť poslabšia

Samospráva sa snaží projektom „More“ zlepšiť svoju pozíciu turistického centra, ktoré je aj napriek veľmi dobrým podmienkam málo viditeľné. Preukázal to aj prieskum spoločnosti VISIT BB, ktorá vznikla pred rokom, aby podporovala mesto a jeho aktivity na poli kultúry, športu a cestovného ruchu.

„Napríklad obyvatelia Bratislavy a Košíc mali veľmi slabé znalosti o tom, čo mesto v týchto oblastiach aktuálne robí,“ uviedol konateľ VISIT BB Roman Neradný. „Dokonca samotní obyvatelia Banskej Bystrice si myslia, že v meste sa toho len veľmi málo deje,“ konštatoval.

Definitívna odpoveď

Štúdia uskutočniteľnosti projektu „More“, ktorý by mal vzniknúť prestavbou plážového kúpaliska, má podľa prednostu Miroslava Rybára zodpovedať aj na otázky, aké veľké má byť toto ojedinelé kúpalisko, koľko má stáť a ako sa má financovať.

Magistrát hneď po zverejnení zámeru postaviť veľké plážové kúpalisko pod strechou oslovilo šesť investorov, ktorí by sa chceli na projekte podieľať. „S tromi, ktorí sú zo zahraničia, stále rokujeme,“ podotkol prednosta. V prípade, že poslanci štúdiu schvália, vedenia mesta od nej očakáva definitívnu odpoveď, či môže mať realizácia takéhoto projektu v 80-tisícovom meste aj ekonomickú rentabilitu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM