Jakub Forgács Iné športy

Moravčík sa predvedie na galavečeri Muay Thai: Slovenská špička si to rozdá s bojovníkmi z Francúzska

Pre fanúšikov bojových športov sa Vianoce ešte neskončili. Bystričanov môže tešiť účasť thajboxera Vladimíra Moravčíka na prvom veľkom galavečeri roku 2014 pod názvom Clash Muay Thai, ktorý predstaví najlepších bojovníkov zo Slovenska a Francúzska.

Ilustračný obrázok k článku Moravčík sa predvedie na galavečeri Muay Thai: Slovenská špička si to rozdá s bojovníkmi z Francúzska
Zdroj: TASR

Už v sobotu 25. januára bude bratislavská Hant Aréna na Pasienkoch hostiť prvý veľký galavečer roku 2014 pod názvom Clash Muay Thai. Diváci sa môžu tešiť na 12 zápasov, hlavne podľa pravidiel Muay Thai, ktoré doplnia zápasy K-1 a MMA.

V zápasoch, podľa pravidiel thajského boxu a K-1 nebude chýbať ani náš najúspešnejší thajboxer Vladimír Moravčík. V uplynulom roku sa prebojoval do finále bratislavského turnaja W5, kde mu celková výhra ušla len o vlások. Chuť si napravil doma, v Banskej Bystrici, ziskom Európskeho titulu asociácie WMC nad Marcom Piquém z Holandska.

Slovenskí bojovníci si označenie „špička“ naozaj zaslúžia, v roku 2013 to potvrdili kvalitnými výkonmi a ziskom cenných titulov. Lucia Krajčovič vybojovala v uplynulom roku Európsky titul asociácie WKF a Svetový titul WKU. Na konci roka potvrdila svoju kvalitu výhrou nad najlepšou bojovníčkou z Českej republiky, Alenou Holou. Výborné výsledky predvádzal aj Vladimír Idrányi, ktorý v priebehu roka zdolával súperov v prestížnom ruskom turnaji Tatneft Cup. Ďalší slovenskí bojovníci, Milan Páleš, Tomáš Šenkýr, Daniel Hromek, alebo Ivan Pavle, stabilne predvádzajú kvalitné výkony a sú zárukou skvelých zápasov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM