Marcel Páleš Futbal

Mladí futbalisti začínajú v premiére na MS proti Brazílii: V drese Slovenska aj Bystričan!

Úvodnými zápasmi sa vo štvrtok aj so slovenským zastúpením začínajú v Spojených arabských emirátoch futbalové MS hráčov do 17 rokov. Do nominácie slovenskej futbalovej reprezentácie sa dostal aj hráč z Banskej Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku Mladí futbalisti začínajú v premiére na MS proti Brazílii: V drese Slovenska aj Bystričan!
Zdroj: Webnoviny.sk

Dnes si futbalisti do 17 rokoch odkrútia premiéru proti jednému historicky z najúspešnejších tímov MS. V ďalších stretnutiach základnej skupiny Slováci vyzvú Honduras a domáce Spojené arabské emiráty. Šampionát s 24 účastníkmi odohrajú v šiestich mestách, sú nimi Abú Zabí, Ras Al Khaimah, Fujairah, Sharjah, Dubaj a Al Ain. Slovenská „sedemnástka“ sa na šampionáte tejto vekovej kategórie v ére samostatnosti dosiaľ nepredstavila.

V generálke proti Uruguaju víťazne

Mladí Slováci, ktorí si postup na svetový šampionát vybojovali na domácom finálovom turnaji ME (postúpili do semifinále, pozn.), sa predstavia v základnej A-skupine v Abú Zabí postupne proti rovesníkom z Brazílie (17. 10. o 15.00 h SELČ), Hondurasu (20. 10. o 15.00) a SAE (23. 10. o 18.00). V generálke na blížiaci sa svetový šampionát zvíťazili zverenci trénera Ladislava Pecka v sobotňajšom medzištátnom prípravnom stretnutí v Dubaji nad rovesníkmi z Uruguaja 2:1 (1:0).

„Je pre nás veľkým úspechom, že sme sa dostali na MS. Máme obrovskú radosť, ideme si to tam užiť. Na druhej strane však cítime aj zodpovednosť, aby sme si neurobili hanbu pred Slovenskom a ukázali, že u nás vyrastajú dobrí futbalisti. Najpozitívnejšie na chlapcoch bolo, že oni sami sa dali dokopy a išli spolu za úspechom. Trénerom bolo ľahšie ich motivovať, čo ma na ME milo prekvapilo, kde tlak domáceho prostredia zvládli veľmi dobre. Verím, že sme mentálne ďaleko skúsenejší," povedal 45-ročný kormidelník SR "17“ Ladislav Pecko.

Slováci v otváracom stretnutí

Otváracími stretnutiami šampionátu v SAE budú súbežne hrané štvrtkové zápasy Brazília – Slovensko v Abú Zabí (A-skupina) a Uruguaj – Nový Zéland v Ras Al Khaimah (B-skupina) so začiatkom naplánovaným na 15.00 h SELČ.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 17 rokov na MS

Brankári: Martin Junas (FK Senica), Juraj Semanko (1. FC Slovácko/ČR), Marek Rodák (FC Fulham/Angl.)

Obrancovia: Denis Vavro, Andrej Kadlec (obaja MŠK Žilina), Michal Vodecký, Šimon Kupec (obaja FK Dukla Banská Bystrica), Michal Sipľak (ŠK Slovan Bratislava), Attila Varga (Juventus Turín/Tal.)

Stredopoliari: Martin Slaninka, Miroslav Káčer, Lukáš Čmelík (všetci MŠK Žilina), Jakub Grič (MFK Zemplín Michalovce), Filip Lesniak (Tottenham Hotspur/Angl.), Jakub Hromada (Juventus Turín/Tal.), Marek Rajník, Juraj Chvátal (obaja FK Senica), Nikolas Špalek (FC Nitra)

Útočníci: Tomáš Vestenický (FC Nitra), Matej Lovás (MFK Ružomberok), Lukáš Haraslín (FC Parma/Tal.)

foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM