Jaroslav Dodok Rôzne

Misska, hudobník aj manželka majstra sveta. Známi Bystričania prezradili romantické tipy na máj

Nie nadarmo sa hovorí máj, lásky čas. Aj preto sme oslovili známe mená späté s Banskou Bystricou. Zisťovali sme, ako sa páriky chystajú stráviť mesiac zaľúbených a kde si užijú skutočnú romantiku...

Ilustračný obrázok k článku Misska, hudobník aj manželka majstra sveta. Známi Bystričania prezradili romantické tipy na máj
Zdroj: Dnes24.sk

Laura Longauerová

Miss Slovensko a absolventka Obchodnej akadémie v Banskej Bystrici

Tento rok je pre nás s priateľom mesiac máj trochu náročný, pretože sa obaja musíme venovať našim povinnostiam. Hlavne skúškam v škole, keďže ja študujem v Prahe a toho času bude naozaj málo. Celý mesiac sa neuvidíme. Ale o to viac si vychutnáme leto, keď už budeme môcť byť spolu.

Veľmi pekné a romantické miesto je podľa nás pri autobusovej stanici, kde je jazierko a cítiť tam veľký pokoj. Radi sa prejdeme dookola a človek na chvíľu aj zabudne, že sa nachádza v rušnejšom krajskom meste.

Martin Šajgalík

Moderátor Rádia Lumen

Keďže máme doma dve malé deti, času na seba a budovanie manželského vzťahu nezostáva veľmi veľa. Deti majú totiž oveľa viac energie ako rodičia a vedia nás veľmi rýchlo vyšťaviť. Snažíme sa teda nájsť si na seba čas aspoň pár minút večer, keď už deti zaspia a keď máme zvládnuté všetky pracovné povinnosti. A v takejto situácii je naozaj jedno, či je máj alebo december. Sme radi, že máme chvíľu pre seba a môžeme si spolu oddýchnuť.

Spomínam si na časy, keď sme ešte neboli manželia a keď nám na romantickú prechádzku vo dvojici stačil aj chodník pomedzi bytovky na Fončorde. Osobne však obľubujem večerný pohľad z Urpína alebo atmosféru rozsvieteného námestia.

Robo Bošeľa

Kameraman Slovak Tango

Myslím si, že to neberieme nejako špeciálne, pravdepodobne tak ako vždy. Keďže sme obaja muzikanti a ja filmár, tak budeme chodiť na koncerty do Opery a do kina. Okrem toho je tu jedna nepríjemná vec, a to, že obaja sme vysokoškoláci a čaká nás v máji skúškové.

Asi najromantickejšie miesto v Banskej Bystrici je podľa mňa Mestský park.

Andrea Maková

Predseda Rady študentov mesta Banská Bystrica

Nepripravujeme nič špeciálne, lebo nie len máj je plná lásky, ale každý iný deň aj mesiac.

Áno, v Banskej Bystrici sa dá výborne oddýchnuť, napríklad prechádzkou na Urpín, lebo je odtiaľ krásny výhľad.

Petra Moravčíková

*Manželka šampióna v thai boxe*

Keďže máme v máji výročie, môj muž či chce alebo nie, musí niečo romantické vymyslieť. Väčšinou to zachráni nejakou dobrou večerou alebo kinom. Prípadne výletom na bicykli, ktorý je spojený s posedením v kolibe.

Dorota Martincová

manažérka projektu Jedlá zmena

Milujem Máchov Máj a úplne rozumiem tomu, prečo zasadil dej svojho diela práve do tohto obdobia. Všetko pulzuje a vonia. Človek cíti energiu v každej žilke, otvára sa a to je myslím to správne nastavenie na „lásku“. Nie len tú medzi partnermi, ale celkovo, k životu.

V kopcoch nad Sásovou nad družstvom je jedna lúka, na ktorej rastie ukážkovo krásna stará jabloň. Konáre má vysoko tak akurát, že na ne vieš vyliezť, ale nie sú príliš nízko, takže je to aj dobrodružstvo. Na konci leta má maličké, ale fakt dobré jabĺčka a blízko nájdeš aj materinu dúšku, takže máš na kope všetko, čo k bezbrehej romantike patrí.

Prečítajte si aj:

Štart nového mesiaca so šikovným prehľadom. Čo prinesie prvý májový týždeň v Bystrici?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM