Ivana Kováčiková Rôzne

Miss folklór aj šou majstra sveta v triale. Lákadlá tradičnej akcie Hurá na prázdniny pri Bystrici

Veľkí aj malí si už onedlho prídu na svoje. Agility klub, tradičné remeslá, aj Miki z Farmy. Prinášame vám prehľad atrakcií tohtoročnej akcie Hurá na prázdniny. Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Miss folklór aj šou majstra sveta v triale. Lákadlá tradičnej akcie Hurá na prázdniny pri Bystrici
Zdroj: TASR

Blíži sa koniec školského roka a deti sa už nevedie dočkať prázdnin. Na tie sa však treba naladiť už v predstihu. V obci Hrochoť sa bude v nedeľu 12. júna konať už piaty ročník obľúbeného podujatia Hurá na prázdniny. Čo prinesie so začiatkom leta?

Tanec s Miss folklór

Program so začiatkom o 12:30 otvorí Banskobystrický agility klub. Členovia občianskeho združenia predvedú ukážky súťaží so psami. Až do popoludnia budú pripravené rôzne športové a zábavné súťaže pre všetky deti. Okrem tvorivých dielní si budú môcť deti zatancovať s Miss folklór 2015. Petra Lenárová ich naučí základné tanečné kroky.

Organizátori pripravili aj ukážky tradičných remesiel. Deti uvidia ako sa vyšíva krivou ihlou, tká a budú sa môcť dozvedieť viac o výrobe fujár. Na podujatí sa predstavia aj klauni a návštevníci odhalia zaujímavosti aj od poľovníkov. Nebudú chýbať ani ukážky práce hasičov.

Kultúrny program sa začne už o 14:45 predstavením divadla Harašidlo. Pozornosť sa bude sústrediť na folkór. Predstaví sa folklórny súbor z Poník, Juraj Pecník, ml., Adam Pecník aj ľudová hudba Pecníkovci so svojimi sólistami. Zaujímavé spevácke a tanečné ukážky predvedú deti zo ZŠ a MŠ A. Sládkoviča, Hrochoť aj detský folklórny súbor Pramienok z Hrochote.

Majster sveta v triale

Popoludní si budú môcť diváci pozrieť adrenalínovú trial šou Jána Kočiša, majstra sveta. O 17:00 sa bude konať futbalový zápas Poniky verszus Hrochoť s pozvanými hosťami. Tí sa budú po zápase venovať návštevníkom na autogramiáde. Medzi zvučnými menami nebude chýbať Miki Feleťák z Farmy, atlétka Martina Hrašnová a prídu aj hokejisti z HC Detva Jakub Predajniansky a Martin Predajniansky. Na podujatí za zúčastní aj tréner slovenskej reprezentácie vo vzpieraní Rudolf Lukáč a tréner boxu a niekoľkonásobný úspešný účastník Sparťan Race Juraj Vesel.

Akciu budú doplňať sprievodné akcie: súťaž o najlepší koláč, ukážky záchranných zložiek, vozenie sa na koňoch. Pre deti budú k dispozícií aj skákací hrad, nafukovacia šmýkačka, tvorivé dielne,ukážky tradičných remesiel, maľovanie na tvár. Organizátori zabezpečili aj občerstvenie v podobe gulášu, grilovaného mäsa, domácich koláčov či varenej kukurice. Vstup do areálu bude spoplatnený 1 eurom.

Čítajte tiež:

Kutliarsky deň v Selciach láka jedlom i programom. Prídu remeselníci aj Old School Brothers

Do Bystrice mieria Majk Spirit aj Strapo. Zoznam slovenských interpretov na The Legits Blast

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM