Jakub Forgács Správy

Ministra Pellegriniho čaká otvorenie školského roka: Vráti sa do bystrických škôl, kde v mladosti dral lavice

Školský rok otvorí pod Urpínom. Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Peter Pellegrini sa vráti na banskobystrické školy, kde, ako sám tvrdí, "dral školské lavice". S najväčšou pravdepodobnosťou neobíde ani školu, ktorú pred pár dňami zachránil pred zánikom.

Ilustračný obrázok k článku Ministra Pellegriniho čaká otvorenie školského roka: Vráti sa do bystrických škôl, kde v mladosti dral lavice
Zdroj: TASR

Minister v utorok otvorí nový školský rok na dvoch základných a jednej strednej škole v Banskej Bystrici. O 8:30 sa zúčastní na slávnostnom otvorení školského roka v Základnej škole (ZŠ) Slobodného slovenského vysielača na Skuteckého ulici, ktorú kedysi sám navštevoval. O hodinu na to privíta školákov na ZŠ na Triede SNP a o 10:00 zamieri medzi stredoškolákov Gymnázia J. G. Tajovského.

„Školský rok tam otvárať nebudem, ale chcel by som sa tam ísť pozrieť,“ uviedol na otázku, či sa chystá navštíviť aj ZŠ Jána Bakossa, ktorá vďaka nemu znova otvorí svoje brány aj v tomto školskom roku.

„Budeme veľmi radi, ak pán minister v utorok medzi nás zavíta,“ reagovala riaditeľka ZŠ Jána Bakossa Margita Karaková. Ako dodala, školský rok budú začínať asi s 200 žiakmi. Mnohých z nich po informáciách, že škola končí, rodičia prehlásili na iné školy, ale iba podmienečne, a teda sa vrátia späť. Neistota, ktorá však okolo ich školy pretrvávala tri mesiace, spôsobila, že zhruba 50 žiakov začne nový školský rok na iných školách, vrátane časti prváčikov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM