Monika Obrtalová Rôzne

Ministerka Zvolenská v Bystrici: Toto u nás riešila...

O pripravovanom legislatívnom zámere ohľadom prepravy novorodencov rokuje dnes ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská s riaditeľom Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) v Banskej Bystrici Jánom Noskom. Taktiež chce vidieť, ako funguje

Ministerka má dnes v programe návštevu nielen FNsP, kde rokuje s riaditeľmi, ale aj Stredoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb v Banskej Bystrici. „V tejto chvíli máme niektoré úplne konkrétne vybrané problémy, čo sa týka fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici, rovnako som poprosila z časovej tiesne, aby nás navštívil aj pán riaditeľ detskej fakultnej nemocnice, s ktorým by som profesionálne chcela prebrať pripravovaný legislatívny zámer ohľadne prepravy novorodencov,“ pokračovala Zvolenská.

Ako vysvetlila, keď sa prepravuje malé dieťa, pre záchranára to je problém. Je teda poskytovaný či už z DFNsP alebo ostatných detských fakultných nemocníc podporný support zo strany lekárov, ktorí s deťmi idú. „Tieto veci do tejto chvíle neboli hradené. Tieto veci sa vlastne poskytovali nad rámec. Určite ich chceme poskytovať aj ďalej, ale musíme doriešiť nejakú úhradu takejto služby,“ dodala ministerka.

bystrica24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM