Michal Majer Hokej

Minikríza stále trvá

Banskobystrickí hokejisti nezačali nový rok práve najšťastnejšie. Napriek smelým plánom sa im úvodný zápas v roku 2011 na ľade Martina vyhrať nepodarilo. Nakoniec si z Turca nevezú ani bod.

MHC Mountfield – HC'05 Banská Bystrica 5:3 (1:2, 2:0, 2:1)

Góly: 13., 29. Važan, 21. Jabrocký, 49. Macejka, 51. Klepáč – 9. J. Sýkora, 11. Rumpel, 41. Hudec

Rozhodovali: Baluška – Bundil, Stano, vylúčení: 12:10, navyše: Cebák (Bystrica) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 2:2, oslabenia: 1:0, 2200 divákov.

V úvode stretnutia sa mužstvá len oťukávali. Potom však prišli chyby domácich v obrane a hokejisti spod Urpína poľahky získali dvojgólové vedenie. V 9. minúte sa pri presilovke piatich proti štyrom presadil Sýkora a keď v 11. minúte pridal druhý gól hostí Rumpel, s martinskými hokejistami to vyzeralo zle-nedobre. V 13. minúte strelil Važan kontaktný gól a znížil na 1:2.

V úvode druhej tretiny hral Martin v oslabení. Napriek tomu vyrovnal, keď Jabrocký z ľavého krídla bombou prekonal Šimonoviča. Martin sa potom ubránil dvadsaťosem sekundovej presilovke o dvoch hráčov. V polovici stretnutia domáci otočili výsledok, keď Važan zblízka doklepol puk po strele Themára. Gól už v druhej tretine nepadol a tak po štyridsiatich minútach išli do kabín domáci s jednogólovým náskokom.

Na začiatku tretej tretiny mali hostia 87-sekundovú výhodu o dvoch hráčov, využili ju a M. Hudec zblízka vyrovnal. Potom hostia poriadne zatápali pred domácou bránkou, ale strelecky sa nepresadili. Naopak, domáci sa vymanili z tlaku hostí a v rozpätí 78 sekúnd strelili dva góly. Najprv bol úspešný Macejka a potom Klepáč. Hostia sa ešte snažili urobiť niečo s výsledkom, ale vyšli naprázdno aj pri 83-sekundovej presilovke piatich proti trom a tak si martinskí hokejisti zaknihovali na svoje konto cenné víťazstvo.

Hlasy trénerov:

Jaroslav Husár, tréner MHC: „Začiatok stretnutia sme mali síce dobrý, ale potom sme po individuálnych chybách dvakrát inkasovali. Dôležité bolo, že sme ešte v prvej tretine znížili na 1:2. Zlomovým momentom zápasu bol vyrovnávajúci gól na 2:2, ktorý sme strelili v oslabení. Chlapci si po ňom začali veriť, hrali bojovne, kombinačne a šance dokázali premeniť. Sme radi, že sme stretnutie dotiahli do víťazného konca.“

Milan Staš, tréner B. Bystrice: „Aj keď sme mali veľmi dobrý vstup do zápasu a viedli sme 2:0, zbytočnými vylúčeniami sme nechali súpera naštartovať a streliť ešte v prvej tretine kontaktný gól. Druhá tretina bola z našej strany katastrofálna. Spravili sme veľa nevynútených chýb, viazla nám súhra i prechod stredným pásmom. Hralo sa veľmi nervózne, bolo veľa vylúčených hráčov, súper to využil a zaslúžene zvíťazil.“

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM