Jakub Forgács Rôzne Správy

Milovníci psov vyjdú do bystrických ulíc. V centre mesta plánujú spoločný pochod

Psíky sú srdcovkou mnohých Bystričanov. Pravé oni sa spojili, aby nevšedným spôsobom vyjadrili podporu návrhom nových zákonov o štvornohých chlpáčoch.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci psov vyjdú do bystrických ulíc. V centre mesta plánujú spoločný pochod
Zdroj: TASR

V Banskej Bystrici sa chystá nezvyčajný pochod. Začínať bude na Dolnej ulici a pokračovať sa bude smerom na Námestie SNP a Hornú ulicu. Venovaný bude nemým tvorom a zbieraniu podpisov pod petíciu. V októbri 2016 totiž pôjdu znovu v parlamente na prerokovanie návrhy zákonov o tom, že " zviera nie je vec" a za vznik tzv. " Registrovaných chovov" – návrh zákona zameraný proti utrpeniu psov u množiteľov a zákazu nelegálneho vývozu šteniat.

Čítajte tiež: FOTO: Nočný tuning zraz v Bystrici. Stovky krásnych strojov a hučiacich motorov

„Práve preto sa ľudia, ktorým sa súčasná situácia na Slovensku (čoby krajine, kde je ako jediné v celej EÚ zviera stále vecou a sme na 1. mieste nelegálneho vývozu šteniatok) ľahostajná, rozhodli tieto návrhy zákonov podporiť verejným zhromaždením, či pochodom,“ uvádzajú organizátori akcie.

„Prebiehať bude v piatok 14. októbra súčasne v troch slovenských mestách: v Bratislave, v Košiciach a v Banskej Bystrici, v rovnakom čase, od 14:30 do 16:30. Chceme, aby poslanci v NR SR pochopili, že nám záleží na osude bezbranných tvorov na Slovensku,“ píšu ďalej organizátori so slovami, že súčasťou zhromaždení či pochodov bude aj zbieranie podpisov na Petíciu na prijatie Kompletného zákona na ochranu zvierat.

Pozrite si v našej fotogalérii, ako to vyzeralo, keď sa Bystričania stretli, aby spoločne púšťali farebné šarkany!

Čítajte tiež: FOTO a VIDEO: Jesenná nádhera na oblohe. Nebo nad Bystricou ovládli šarkany

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Nad Bystricu vzlietli farebné šarkany
34
Galéria
Zdroj: On Point
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM