Michaela Mozolányová Rôzne

Milovníci letnej pohody sa radujú: Obľúbené zvolenské kúpalisko tento rok nekončí!

Letné mesiace sa pomaly, ale isto blížia. Teplé letné lúče si veľa ľudí užíva pri bazénoch. Mnohí milovníci plávania a slnenia sa pýtali, či budú tento rok opäť otvorené brány známeho zvolenského kúpaliska v Neresnici.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci letnej pohody sa radujú: Obľúbené zvolenské kúpalisko tento rok nekončí!
Zdroj: TASR

Zvolenčania aj mnohí ľudia z okolia využívajú počas letných mesiacov na schladenie a kúpanie aj priľahlé kúpaliská v Kováčovej alebo Sliači. V meste pod Pustým hradom je však jediným kúpaliskom práve Neresnícke, ale najmä je to miesto pre typický letný relax, ktoré má tradíciu a ktoré Zvolenčania aj cezpoľní veľmi radi navštevujú. Počas tohto roka opäť hrozilo, že jeho brány ostanú zatvorené, ako to nakoniec bude?

Dobrá správa :)

„Prevádzka kúpaliska Neresnica je zazmluvnená aj na tento rok, takže nájomca otvorí jeho brány,“ prezradila pre Zvolen 24 vedúca Odboru správy majetku mesta Zvolen Anna Mazánová. O prevádzku kúpaliska sa tak bude starať ako po iné roky spoločnosť Complex International.

Ako nám ďalej Mazánová povedala, tak brány kúpaliska sa otvoria 20. júna a prevádzka bude fungovať do 1. septembra.„Ot­vorené bude každý deň, aj počas dní pracovného pokoja, sviatkov a nedele od 9:00 do 18:00,“ doplnila.

Čo s Neresnicou v budúcnosti?

Každoročne je otázne, či sa Neresnica otvorí. Mesto vlastní približne tretinu pozemkov. „Pozemky v areáli kúpaliska ak pozemky pod priľahlým parkoviskom, ktoré nie sú vo vlastníctve mesta, sú od ich vlastníkov mestu zmluvne prenajaté,“ vysvetlila Mazánová.

Na jednej strane je dobré, že brány Neresnice sa opäť otvoria. Na strane druhej, treba sa pozrieť pravde do očí, pretože areál kúpaliska už pomaly, ale isto chátra a potreboval by rekonštrukciu. Boli sme zvedaví, aké vízie má mesto Zvolen s týmto objektom.

„Mestský úrad mal ambíciu zrekonštruovať Mestské kúpele s víziou, že v budúcnosti by sa tam vybudoval v rozsiahlom areáli vonkajší 50-metrový bazén a zabezpečila by sa v Mestských kúpeloch celoročná prevádzka s letným vonkajším plávaním. Hlavný zámer bol ten, e by sa týmto nahradila Neresnica, ktorej prevádzka by sa ukončila. Avšak tento zámer sa nestretol s pochopením zo strany mestských poslancov,“ objasnila vedúca Odboru správy majetku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM