Jakub Forgács Rôzne

Mestský poslanec prišiel s nápadom, ako udržať šikovných ľudí v Bystrici!

Mnohí ľudia opúšťajú naše mesto, pretože si nevedia nájsť stabilnú prácu alebo rozbehnúť vlastné podnikanie. To sa teraz môže zmeniť vďaka nápadu banskobystrického poslanca.

Ilustračný obrázok k článku Mestský poslanec prišiel s nápadom, ako udržať šikovných ľudí v Bystrici!
Zdroj: Dnes24.sk

Logisticko-priemyselný areál v Banskej Bystrici pomôže začínajúcim podnikateľom a dá im šancu zrealizovať svoje nápady. Vybraným uchádzačom poskytne firma Varia Banská Bystrica pomoc pri rozbehu vlastného projektu. Stačí, ak uchádzač jednoducho predloží svoj podnikateľský plán, ktorý by chcel uskutočniť a začať tak podnikať.

„Často sa stretávame so situáciou, keď kvalitné nápady začínajúcich podnikateľov zostanú nezrealizované, kvôli neprajným podmienkam na trhu a nedostatku finančných prostriedkov nutných na rozbeh. Týmto spôsobom chceme dať šancu každému, komu na ceste k vlastnému podnikaniu stoja prekážky vo forme nevyhnutných počiatočných nákladov. Zároveň to považujem za skutočnú pomoc aktívnym obyvateľom a nielen prázdne reči a sľuby, ktoré v našom meste počúvame už nejaký čas,“ hovorí manažér firmy a poslanec za Sásovú – Rudlovú, Martin Turčan.

Úspešný autor projektu získa okrem priestorov bezplatnú pomoc od účtovnej firmy pri tvorbe konkrétneho biznis plánu, prípadne s vedením účtovníctva na dohodnuté obdobie. Spoločnosť tak chce pomôcť podnikateľskému prostrediu v meste. „Naším prioritným cieľom je podporiť najmä startupy, ale tiež presvedčiť talentovaných a cieľavedomých ľudí, že aj Banská Bystrica má potenciál a nie je potrebné kvôli nedostatku pracovných príležitostí z nej odchádzať, “ dodal na záver Martin Turčan.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM