Jakub Forgács Samospráva Samospráva

Mestský poslanec Pirošík: Bystrica nie je hnedá škvrna na mape Slovenska!

Dnešné banskobystrické zastupiteľstvo vyjadrilo podporu kandidátovi na župana Vladimírovi Maňkovi. Na margo zvolenia Kotlebu ukázal Pirošík karikatúru, na ktorej čierna čižma drví Pamätník SNP.

Ilustračný obrázok k článku Mestský poslanec Pirošík: Bystrica nie je hnedá škvrna na mape Slovenska!
Zdroj: Dnes24.sk

Banskobystrické mestské zastupiteľstvo v utorok jednomyseľne deklarovalo podporu Vladimírovi Maňkovi zo Smeru-SD, ktorý v druhom kole obhajuje post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja proti vyzývateľovi Marianovi Kotlebovi z Ľudovej strany Naše Slovensko. Uznesenie, za ktoré hlasovalo všetkých 19 prítomných poslancov, sformuloval a predložil nezávislý poslanec Vladimír Pirošík, za čo si od kolegov zo Smeru-SD vyslúžil potlesk.

Jeho text je: „My, poslanci Mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici, ctiac si hodnoty demokracie, tolerancie a humanizmu, nadväzujúc na odkaz Slovenského národného povstania, konštatujeme, že extrémizmus a neznášanlivosť nepomôžu riešiť ťažké spoločenské a hospodárske problémy v meste a kraji a preto deklarujeme, že napriek rôznosti názorových prúdov, ktoré zastupujeme, spájame sily a podporíme v druhom kole volieb na predsedu BBSK Vladimíra Maňku.“

Pirošík ukázal karikatúru

V rozprave k svojmu návrhu Pirošík argumentoval potrebou vyslať signál, že Banská Bystrica, hoci tam Kotleba v sobotných voľbách do Zastupiteľstva BBSK získal najviac hlasov, nie je hnedou škvrnou na mape Slovenska.

Poslancom ukázal aj karikatúru z dennej tlače, na ktorej čierna čižma drví banskobystrický Pamätník SNP. „Hovorím to ako človek, ktorý nevolil Maňku a môj kandidát sa do druhého kola nedostal. V tejto chvíli sa hrá tesne okolo čiary demokratického ihriska,“ uviedol Pirošík.

Maňka si podporu cení

Vladimír Maňka v reakciu na uznesenie uviedol, že si váži, že Banská Bystrica je bašta demokracie, postavila sa proti fašizmu a bola centrom odboja v SNP. „Vážim si tento názor a chcem sa poďakovať. V mene demokracie a v mene toho, že všetci chceme riešiť otázky, ktoré sú pálčivé,“ povedal Maňka.

Marian Kotleba považuje utorňajšiu deklaráciu mestského zastupiteľstva za ukážku toho, že zlodeji bez rozdielu politickej príslušnosti sa boja toho, že im niekto príde do ich košiara brániť v rozkrádaní štátu. „Všetky politické strany uprednostnili kolaboráciu so smerom a Robertom Ficom pred skutočnou demokraciou a voľbou občanov Slovenskej republiky,“ povedal Kotleba.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM