Jakub Forgács Správy

Mestský kat, čarodejnice aj nezvyčajné úkazy... V Bystrici odhalia mýty a legendy o našom meste

Banská Bystrica, perla v srdci Slovenska, ukrývajúca množstvo krás, ale ešte stále aj tajomstiev a legiend, ktoré zatiaľ nepoznajú ani mnohí Bystričania. To sa však už čoskoro zmení.

Ilustračný obrázok k článku Mestský kat, čarodejnice aj nezvyčajné úkazy... V Bystrici odhalia mýty a legendy o našom meste
Zdroj: TASR

Ako sa hovorí, od Lucia do Vianoc, každá moc má svoju moc. Nie je preto náhodou, že v Banskej Bystrici práve preto v tomto čase dostaneme príležitosť, spoznať tajomstvá, o ktorých mnohí Bystričania možno ani netušili.

Zaujímavosti o katovi, bosorkách i čarodejniciach, nezvyčajných úkazoch a iných tajomstvách, skrývajúcich sa pod povrchom… Odhaliť ich budete môcť už onedlho aj vy.

Nasať a zažiť magickú atmosféru a odhaliť mýty a legendy o našej Bystrici vám pomôžu Decembrové potulky mestom s názvom Tajomná Bystrica. Tie sa uskutočnia v nedeľu 13. decembra o 16:00 na Radnici na banskobystrickom Námestí SNP.

Sprevádzať na potulkách mestom vás bude sprievodkyňa Lýdia Búliková. Poplatok je dve eurá za osobu, deti do 12 rokov v sprievode rodičov bezplatne.

Čítajte tiež:

Mrazivé príbehy z Bystrice a okolia: Biela pani, skamenené telá aj lietajúci zvonček

Stromček na bystrickom námestí nemá byť jediný: Pozrite, kde všade v meste vyrastú symboly Vianoc

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM