Jakub Forgács Správy

Mestské školy otvorili brány takmer 5 200 žiakom: Takýto darček čakal stovky prváčikov...

Nový školský rok je tu a tisíce malých Banskobystričanov opäť nastúpili do škôl v meste. Keďže sa sedem z nich cez prázdniny rekonštruovalo, viacerí z nich prišli doslovne do nového. Tí najmenší sa dočkali aj milého darčeku.

Ilustračný obrázok k článku Mestské školy otvorili brány takmer 5 200 žiakom: Takýto darček čakal stovky prváčikov...
Zdroj: Dnes24.sk

Primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola v utorok symbolicky otvoril nový školský rok na ZŠ Golianova a ZŠ Spojová. Obe školy privítali svojich žiakov v príjemnejšom a najmä bezpečnom prostredí. Počas prázdnin mesto realizovalo projekt opravy a údržby siedmich základných škôl. Do školských lavíc v základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta tento rok zasadne 5 193 žiakov a otvorených je 253 tried.

„Začiatok nového školského roka je vždy spojený s množstvom predsavzatí a želaní. Žiakom, rodičom aj učiteľom teda želám pokojný a najmä úspešný školský rok 2014/2015 v zrekonštruovaných priestoroch. Som rád, že môžem konštatovať, že tento rok sa školáci vďaka novým oknám zimy báť nemusia," povedal primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola.

Podľa údajov zo Školského úradu v utorok do prvých ročníkov nastúpilo 588 prvákov. Ako dar od mesta všetci dostali knihu autorky Márie Števkovej – Medveďku daj labku. Okrem toho boli do škôl na začiatok školského roka distribuované knihy Osobnosti mesta Banská Bystrica. Každá škola tak dostala 10 výtlačkov tejto publikácie, ktorá má slúžiť na zlepšenie vedomostí o osobnostiach mesta a ich odkaze.

„Som presvedčený, že len ak budú naše deti poznať históriu, a to nielen svetovú a slovenskú, ale aj regionálnu, čaká nás lepšia budúcnosť. Významné osobnosti, ktoré prispeli k podobe sveta, v akom žijeme dnes, sa tak môžu stať dobrým vzorom pre našu mládež," dodal Gogola.

Foto: Vlado Veverka

Mestské školy otvorili svoje brány 5 193 žiakom
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM