Marcel Páleš Kultúra

Obrázky ako za vojny: Mestom bude prechádzať vojenská dobová technika!

Nielen nadšenci vojenského hobby si prídu na svoje. Klub vojenskej histórie Golian z Banskej Bystrice v spolupráci s mestom a múzeom SNP pripravili zaujímavé podujatie pod názvom Keď zbrane mlčia.

Ilustračný obrázok k článku Obrázky ako za vojny: Mestom bude prechádzať vojenská dobová technika!
Zdroj: TASR

V rámci akcie MILITARY DAY je pre širokú verejnosť pripravený už po tretikrát pútavý program.

Budú aj ukážky poľnej kuchyne

Po tretíkrát zároveň Klub vojenskej histórie GOLIAN z Banskej Bystrice v spolupráci s Mestom Banská Bystrica a Múzeom SNP prezentuje armády bojujúce v druhej svetovej vojne prostredníctvom dobových táborov. „Nebudú chýbať ukážky táborov, cvičenia, poľnej kuchyne, poradovej prípravy, dobovej techniky a mnoho ďalších zaujímavostí,“ prezradila Vladimíra Luptáková z KHV Golian v Banskej Bystrici.

Ukážky táborového života tiež

MILITARY DAY je ukážkou táborového života vojakov v čase odpočinku medzi bojovými operáciami s množstvom nadšencov vojenskej histórie z celého Slovenska a Čiech, ktorí návštevníkom vysvetlia, prezradia a ukážu aj to, čo sami o druhej svetovej vojne nevedeli.

„Tento rok vás radi privítame na novom mieste, a to priamo v areáli Múzea SNP,“ upresnila Luptáková. V rámci programu je štandardne plánovaná jazda dobovej techniky mestom s jednou zástavkou, a to v piatok (28. 6.) pred známym obchodných centrom medzi 11.00 – 12.00 hod.

Foto: ilustračné

Mestom prejde vojenská dobová technika
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM