Jakub Forgács Iné športy

Mesto podporilo hokejbalistov: Ich mládežnícke stredisko sa sťahuje do Bystrice

Mládežnícke hokejbalové tímy pod hlavičkou CTM N-Sport od roku 2003 pôsobili vo Zvolene. Od novej sezóny sa sťahuje stredisko mládeže hokejbalu do Banskej Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku Mesto podporilo hokejbalistov: Ich mládežnícke stredisko sa sťahuje do Bystrice
Zdroj: Dnes24.sk

Trénerom na lavičke N-Sport Trend Pohronie Banská Bystrica je úspešný tréner Slovenskej hokejbalovej reprezentácie žien Jaroslav Kolibík, ktorý ma vo svojej zbierke za šesť rokov na lavičke reprezentačného trénera titul majstra sveta z roku 2011 a dve strieborné medaile z majstrovstiev sveta v roku 2009 a 2013. Jeho asistentom je Patrik Trnka. „Vyšli nám tu v ústrety zástupcovia mesta a Ivan Šabo, riaditeľ Správy telovýchovných a rekreačných zariadení mesta Banská Bystrica, ktorý prejavil záujem, aby mladí hokejbalisti trénovali a hrali svoje zápasy v Banskej Bystrici,“ uviedol Jaroslav Kolibík z tímu N-Sport Zvolen.

Bystrica im ponúkla potrebné zázemie

N-Sport pôsobil vždy vo Zvolene, kde hrával extraligu na svojom hokejbalovom ihrisku od vzniku Slovenskej hokejbalovej extraligy až do sezóny 2009–2010. „V roku 2010 mesto Zvolen predalo športovú halu vedľa hokejbalového ihriska, kde malo zázemie na extraligu. Nový majiteľ športovú halu zatvoril a my sme si museli hľadať hokejbalové ihrisko, kde sú šatne, sprchy, sociálne zariadenie, ktoré sú potrebné na zápasoch Slovenskej hokejbalovej extraligy. Bez tohoto zázemia sme sa nemohli prihlásiť do extraligy seniorov a juniorov,“ pokračoval Kolibík. V roku 2010 sa presunul hokejbalový tím po dohode so Sport Trendom Žiar N/Hronom na zimný štadión a vznikol nový klub N-Sport Trend Pohronie, kde oba kluby mali na súpiskách svojich hráčov.

„V poslednej vyrovnanej hokejbalovej sezóne 2011–2012 sme skončili v tabuľke na 11. mieste, kde nám k postupu do play off chýbalo pár bodíkov. Z tímu odišlo, alebo s výkonnostných dôvodov museli skončiť viacerí hráči zo Žiaru N/Hronom. Začali sme hľadať riešenie čo a ako ďalej v novej extraligovej sezóne 2013–2014. Do najúspešnejšieho športu na Slovensku sa zatiaľ sponzori nehrnú a tak sme museli hľadať najekonomickejšie riešenie chodu klubu,“ spomína. V ústrety im vyšiel pán Ivan Šabo, ktorý im ponúkol zázemie na zimnom štadióne v Banskej Bystrici na tréningy a zápasy so všetkými potrebnými zariadeniami na organizačné zabezpečenie zápasov celoslovenskej hokejbalovej ligy.

Liga u nás funguje už 18 rokov

„V Banskej Bystrici funguje banskobystrická hokejbalová liga už 18 rokov, kde sú rozdelení do 1. Slovenskej hokejbalovej ligy Stred a 2. Slovenskej hokejbalovej ligy Stred,“ vysvetlil Kolibík. V lige nie sú len Bystrické kluby, ale súčasťou ligy sú aj tímy z okresov Brezno, Krupina, Ružomberok, Žiar nad Hronom, Zvolen, Veľký Krtíš, čim liga len potvrdzuje svoju vysokú úroveň.

„V minulek sezóne bol v reprezentačnom tíme brankár Ján Náter, kde odchytal zápasy reprezentácie SVK. V širšej nominácií bol aj obranca Erik Lvomský, bronzový z majstrovstiev sveta v roku 2011 v Bratis­lave,“ dodal na záver. Trénerom jubiorov U19, CTM N-Sport Banská Bystrica je práve spomínaný Erik Lvomský.

Slovenská hokejbalová extraliga začína v sobotu 7. septembra o 17:00 v B hale zimného štadióna a juniori v doobedňajších hodinách.

Foto: N-Sport Trend

Mesto podporilo mladých hokejbalistov: Mládežnícke stredisko sa sťahuje do Bystr
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM