Jaroslav Dodok Správy

Mesto otvorilo v Sásovej prvý výbeh a cvičisko pre psov

Majitelia psov v banskobystrickej mestskej časti Sásová, môžu od dnešného dňa so svojimi psami využívať nový areál, ktorý pribudol na Tatranskej ulici v dostatočnej vzdialenosti od obytných domov.

Ilustračný obrázok k článku Mesto otvorilo v Sásovej prvý výbeh a cvičisko pre psov
Foto: Jaroslav Dodok

Súčasťou je aj prekážková stena

Uzatvorený komplex pozostáva z dvoch častí. V tej prvej môžu obyvatelia voľne venčiť svojich psov. V ďalšej môžu svoje zvieratá učiť a vychovávať aj za pomoci pripravených statických pomôcok. Tými sú napríklad kladina, prekážková stena či slalom pre psov. Výstavba výbehu a cvičiska bola financovaná z rozpočtu mesta a celkové náklady sa vyšplhali na 15 657 eur. Areál o rozlohe viac než 1200 metrov štvorcových je od piatku 11. januára voľne prístupný verejnosti.

„Reagovali sme na požiadavky obyvateľov, ktorí si takýto areál žiadali. Verím, že si psičkári budú tento výbeh a cvičisko udržiavať v čistote a poriadku,“ povedal primátor Peter Gogola.

Rovnako, ako v rámci celého mesta, aj v areáli výbehu a cvičiska pre majiteľov psov platí, že exkrementy po svojich miláčikoch musia odpratať. Následne ich môžu odhodiť do pripravených košov priamo v areáli, ktoré budú pravidelne čistené.

Foto: Ján Viazanička

Mesto otvorilo v Sásovej prvý výbeh a cvičisko pre psov
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM